FC Twente en Almere City spelen gelijk in oefenwedstrijd

FC Twente en Almere City speelden zaterdagmiddag een oefenwedstrijd. In het Yanmar Stadion in Almere eindigde het treffen in een 1-1 gelijkspel. Max Bruns maakte vijf minuten voor het einde de enige Twentse treffer. Michal Sadilek maakte zijn rentree namens de club uit Enschede.

Foto uit archief: Sportfoto-Oost.nl

FC Twente trad zaterdagmiddag aan in Almere zonder internationals. De selectie was aangevuld met een aantal spelers uit de gedeelde jeugdopleiding met Heracles Almelo.

In het eerste bedrijf was het FC Twente dat de betere mogelijkheden kreeg. Via onder meer Casper Staring, Irakli Yegoian en Michel Vlap kon de score worden geopend, echter bleef het lang 0-0. Een minuut voor rust kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong. Michal Sadilek maakte na de pauze zijn rentree, de Tsjechische middenvelder speelde voor het eerst sinds eind augustus weer een half uur mee.

Ook na rust waren de betere kansen voor de formatie van trainer/coach Ron Jans. Gijs Besselink werd gevaarlijk, net als Denilho Cleonise en Thijs van Leeuwen. Aan de andere kant voorkwam Mees Hilgers verdubbeling van de score door Almere City. Max Bruns besliste het duel uit een corner op 1-1.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer