Mirjam Pol wint overtuigend Woman FIM Bajas World Cup 2022

“Moe maar voldaan, noem je dat toch? Vandaag heb foutloos gereden!”, aldus een hele blije Mirjam Pol vanuit Dubai. “Ik heb echt genoten van de dag van vandaag. Ik was snel, alert en heerlijk in mijn element in de zandduinen. Ik ben oprecht blij met deze wereldtitel. Het was een pittig jaar maar uiteindelijk kijk ik met erg veel genoegdoening terug op alle wedstrijden.” Dat is een understatement. Zeker als je bedenkt dat de Nederlandse met een te klein budget maar wel met een enorm veel doorzettingsvermogen uiteindelijk alle wedstrijden wist te winnen waar ze aan deelnam.

Gevecht zonder fouten

Bij de allereerste tankstop kwam bij Pol al wel het besef dat zij haar concurrentes duidelijk voor kon blijven. “Daarna kon ik met een aantal andere deelnemers het gevecht aangaan, zonder te veel risico’s te nemen en heel beheerst. Net genoeg om het tempo op te krikken zodat ik lekker uitgedaagd werd. Maar links en rechts zag ik om mij heen toch wel jongens in de problemen komen in het zand. Het is een heel goed gevoel om deze Baja vandaag zo mooi en zonder fouten af te sluiten.”

UITZONDERLIJK: twee wereldtitels in één jaar

Het besef dat zij toch echt wel een uitzonderlijke prestatie heeft neergezet dit seizoen, begint langzaam tot haar door te dringen. Hoe dat voelt? “Eh, ja… ik probeer het te beseffen; Dakar gewonnen, Wereldkampioen Rally Raid en nu ook nog Wereldkampioen Baja. Als je het zo achter elkaar uitspreekt, word ik er eigenlijk wel stil van. Het gaat ook echt niet zo makkelijk als het nu lijkt. Letterlijk, bloed, zweet en tranen en af en toe een behoorlijke dosis vertwijfeling heeft het gekost. Toch ben ik blij dat ik nooit heb opgegeven, dat staat niet in mijn woordenboek! Ik wil heel erg graag iedereen bedanken die mij steunt en heeft gesteund. Zonder het vertrouwen van alles en iedereen om me heen was dit niet mogelijk. Nu nog de laatste eindspurt, ik hoop dat ik het budget rond krijg, en dan… op naar de Dakar rally 2023. Zo dadelijk, als ik op het podium sta, besef ik denk ik, pas een beetje wat er allemaal gebeurt!”, laat Mirjam Pol vanuit Dubai weten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer