Heren 1 en Dames 1 van Het Ravijn gaan de winterstop in met verliespartij

Zowel Heren 1 als dames 1 van Het Ravijn zijn de winterstop gestart met een verlies. De Nijverdalse heren verloren in Zaandam tegen ZV De Zaan de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2022 met 15-5. De Nijverdalse waterpolodames moesten het afgelopen weekend in het eigen Ravijnbad de kwartfinale van de KNZB beker spelen tegen het Leidse ZVL 1886 Center.

Een kwartfinale die in een thuis en uitwedstrijd moest worden gespeeld. Maar de wedstrijd zondag werd door de KNZB afgelast vanwege de winterse weersomstandigheden. Het werd een code oranje. De thuiswedstrijd tegen de Leidse opponent werd zaterdag met 10-14 verloren. Wanneer de tweede kwartfinale wedstrijd moet worden gespeeld was met het schrijven van dit artikel nog niet bekend.

Dames 1

Zaterdagavond werd de eerste kwartfinale wedstrijd om de KNZB beker gespeeld, zoals gezegd tegen de Leidse dames van ZVL 1886 Center. Laura Boerdam over die wedstrijd: “”Vanaf de tweede periode kwamen we als team echt in de wedstrijd en was het mogelijk om aansluiting te zoeken bij ZVL. We hadden mooie acties in de aanval die helaas niet resulteerden in doelpunten”.

Heren 1

Aanvoerder Jorn Muller was na de verloren wedstrijd duidelijk over het spel: ” “Een slechte wedstrijd als team. Zowel aanvallend als verdedigend kwamen we tekort waardoor we geen kans hadden om te winnen”.

Competitiestart tweede gedeelte Eredivisiecompetitie

De competitie start na de winterstop weer in januari. En wel op twee verschillende datums. Heren 1 start op zaterdag 14 januari 2023 met een thuiswedstrijd tegen het Utrechtse UZSC. Deze wedstrijd in het Ravijn Sport-Zorg staat gepland om 17:15 uur. De waterpolodames starten een week later met de competitie en wel op zaterdag 21 januari. Tegenstander is dan ook weer ZVL 1886 Center. De wedstrijd staat dan om 19:25 uur in de agenda. Voor die dames wedstrijd spelen de heren dan thuis tegen Polar Bears, aanvang 18:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer