Jolly Jumpers verliest van Den Helder om strijd in Final Four

Op 16 en 17 december staat de Final Four van de WBL (Womens Basketball League) gepland. Jolly Jumpers is als 4e geeindigd en dat betekend dat ze kunnen deelenemen aan de halve finale van de Final Four in Katwijk. Deze werd gespeeld op vrijdag 16 december. Om 19.00 uur speelde Binnenland tegen Grasshoppers en om 21.15 uur Jolly Jumpers tegen Den Helder Suns.

De Jumpers traden aan met 8 fitte speelsters. De vorige ontmoetingen tussen beide teams werden ruim gewonnen door Den Helder. Hierdoor zijn de roodhemden extra gemotiveerd om deze wedstrijd te spelen. De wedstrijd werd goed gestart door de Jumpers. Mooie aanvallen, kijken naar de open kansen en dat uitte zich in scores. Den Helder deed precies hetzelfde en hierdoor eindigt het eerste kwart in een 14-18 voorsprong voor de Jumpers.

Den Helder begint het tweede kwart erg scherp en maakt een 10-0 run. De Tubbergse dames zitten even kort in een dip en steken de koppen weer bij elkaar. Dit wordt goed opgepakt. Er werden goede aanvallen gespeeld en in de defence zat het een aantal keren goed dicht. De dames uit Den Helder nemen de voorsprong over en de teams zoeken de kleekdkamer op met een stand van 38-32 op het bord.

Met opgeheven hoofden komen de dames weer uit de kleedkamer. Kwart 3. De Tubbergse dames komen in het begin moeilijk tot scoren en de communicatie mist in de defence. Waar Den Helder de ballen erin gooit, hebben de Jumpers minder geluk. Maar de roodhemden laten zich niet kennen en blijven door vechten. De stand na kwart 3 is 56-47 in het voordeel van Den Helder.

Het laatste en beslissende kwart. Den Helder blijft scoren en Jolly Jumpers niet. Er worden mooie aanvallen gespeeld, maar helaas wil de bal niet door het netje. De Jumpers blijven vechten tot het eind, maar het is niet genoeg om Den Helder te verslaan. Een 72-55 winst voor Den Helder Suns. Een leuke, spannende en belangrijke wedstijd, eindigt helaas niet in een winst voor Jolly Jumpers.

De Tubbergse dames komen in het nieuwe jaar weer in actie. Op zaterdag 7 januari wordt er om 18.30 uur een thuiswedstrijd gespeeld tegen Basketbal Academie Limburg. De dag erna reizen de Tubbergse dames naar Bemmel, om te spelen tegen Lekdetec om 12.30 uur. Kijk op onze socials voor de livestream of we zien je in de sporthal.