NKC ’51 na nieuwe zege als koploper het nieuwe jaar in

In de laatste wedstrijd van 2022 nam NKC ‘51 het afgelopen zaterdag op tegen ZKC ‘19 uit Zuidwolde. Na het gelijke spel van vorige week was het zaak voor NKC ‘51 om de afstand met de grote middenmoot in deze poule te vergroten en in het spoor te blijven van koploper KIOS (R). De wedstrijd stond ditmaal onder leiding van het scheidsrechters duo dhr. Bruining en dhr. Talstra.

ZKC ‘19 leek goed van start te gaan door al vroeg de openingstreffer te noteren middels een fraai afstandsschot. Echter werd NKC ‘51 in de minuten daarna heer en meester. De vroege achterstand werd al snel weggewerkt en een voorsprong werd uitgebouwd naar 1-5. Vanaf dat moment kreeg NKC ‘51 minder de overhand en bleven beide teams aan elkaar gewaagd. NKC ‘51 verzaakte om verder uit te lopen, maar kon wel voorkomen dat ZKC ‘19 dichterbij kwam. In wat een aantrekkelijke wedstrijd zou kunnen worden, lieten de scheidsrechters weinig toe en floten veelvuldig het spel stil. Daarbij kwam dat meermaals het spel stilgelegd moest worden door een niet scherpe jurytafel. Voor NKC ‘51 was het belangrijk zich niet van de wijs te laten brengen en ZKC ‘19 niet in de wedstrijd terug te laten komen. Na de 3-7, 5-9 en 9-13 lukte het NKC ‘51 eindelijk om een verschil van zes doelpunten op het scorebord te zetten, 9-15. NKC ‘51 eindigde de eerste helft erg zwak. Het team van Gerben Wind incasseerde nog vier tegendoelpunten en wist daar maar één doelpunt tegenover te zetten. Mede door het harde werk van de thuisploeg werd het weer een wedstrijd. Ruststand 13-16.

Na rust benutte NKC ‘51 direct één van de vele gegeven strafworpen, 13-17. Beide ploegen scoorden om en om waarna ZKC ‘19 het betere van het spel kreeg. In deze fase kon NKC ‘51 de korf moeilijk vinden en leed het veelvuldig slordig balverlies. Bij 16-18 was de spanning weer volledig terug. Aanvallend liet het spel van NKC ‘51 te wensen over, maar daarentegen werd het verdedigend gecompenseerd door veel onderscheppingen en veel pressie. Het waren vooral de dames van NKC ‘51 die tot scoren kwamen op cruciale momenten waardoor ZKC ‘19 nooit de aansluitingstreffer heeft kunnen maken. Na de 17-19 bracht NKC ‘51 het verschil weer naar vier en zou die marge vasthouden tot het eindsignaal. Eindstand 19-23.

Met deze zwaarbevochten overwinning en het nieuws dat KIOS (R) punten heeft laten liggen, gaat NKC ‘51 zowel op het veld als in de zaal als koploper het nieuwe jaar in. Op 14 januari speelt NKC ‘51 de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Ritola uit Zuidlaren. Aanvang 19:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer