Team Eurosped pakt voor de 4e keer op rij de Twente Cup!

Op 3 januari kon na een lange periode van 2 jaar de Twente Cup weer gespeeld worden. Team Eurosped had tot zover alle edities van de Twente Cup had gewonnen dus had iets in stand te houden.

Eurosped begonnen de 1e wedstrijd tegen Wevo’70. Tot 7-8 ging het redelijk gelijk op, totdat Benjamin Laura aan de opslag kwam. Ze heeft van 7-8 een gaatje (nou ja, zeg maar gerust een gat) gemaakt naar 7-18! Daarna heeft Eurosped Wevo’70 niet meer de kans gegeven om in de buurt te komen en won de 1e set met 10-25. In de 2e set wist Eurosped met een goede servedruk al snel weer een gaatje te slaan. Blokkerend en verdedigend zaten ze er goed bij en zo ging ook de 2e set naar Eurosped: 14-25.

In de 2e wedstrijd speelden Eurosped tegen Rivo Rijssen. Dit team gaf duidelijk tegenstand. Niet alleen van de speelsters in het veld, maar ook het publiek wat voor hen op de tribune zat. Bij elk punt werd er fanatiek mee gejuicht. Waar zij onbevangen konden spelen, voelde Eurosped druk dat ze ‘moesten’. Rivo heeft een aantal keer 3 punten los gestaan in de 1e set. Toch lukte het Eurosped om weer bij te komen en uiteindelijk de 1e set te winnen met 25-23. In de 2e set gebeurde eigenlijk precies hetzelfde als in de 1e set. Rivo wist Eurosped goed onder druk te zetten en liet niet zomaar over zich heen lopen. Ook in deze set namen beide teams om de beurt een aantal punten voorsprong. Toch lieten beide teams elkaar weer terug komen tot gelijke hoogte. Toen het 21-19 stond voor Eurosped, lieten ze Rivo niet meer dichtbij komen en wonnen de 2e set iets ruimer met 25-20. Zo ook werd deze wedstrijd met 2-0 gewonnen! 1e in de poule en dat betekent: de finale! En zoals stiekem verwacht, speelde Eurosped die tegen Apollo 8.

In de 1e set had Eurosped een goede start. Ze begonnen met een 6-3 voorsprong. Het lukte niet om de 3 punten voorsprong te houden en Apollo kwam terug tot 6-7. Toen kwam Eline aan de opslag en wist met een aantal aces de voorsprong weer te vergroten tot 12-8. Apollo kwam weer terug en tot 17-17 ging het gelijk op. Eurosped kwam op 24-22 op setpoint, maar kon de setwinst niet inlijven, Apollo kwam tot 24-24. Ze lieten er geen gras over groeien en pakten met 24-26 de 1e set. In de 2e set hebben beide teams elke keer een paar punten achter gestaan. Van 10-13 achter maakte vooral aan de kant van Eurosped Lavinia veel punten en in een paar twijfelgevallen besliste de scheidsrechter in het voordeel. Zo werd het 20-16 voor Eurosped. Ze lieten Apollo terug komen tot 21-23 en even leek het alsof Apollo de editie van de Twente Cup 2023 zou gaan winnen. Eurosped kwam terug en doordat Apollo zelf de fouten maakte, wonnen ze de 2e set met 25-23, hiermee werd het 1-1 gelijk in sets.

In de 3e set speelden de teams tot 15 punten. Met een goeie serve serie liep Eurosped uit tot 5-1. En ze hebben vanaf dat moment de voorsprong niet meer uit handen gegeven. De teams wisselden van kant bij 8-5. Op 14-9 haalde Jeffrey de dames naar de kant en vertelde dat Eurosped deze side-out in één keer gingen maken en ze Apollo geen kans meer gingen geven om dichterbij te komen. De dames gingen terug het veld in en met 15-9 wonnen ze de finale met 2-1 van Apollo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer