Twee overwinningen voor de dames van Jolly Jumpers

Allereerst stond zaterdag de wedstrijd tegen BAL op het programma. Na twee weken geen wedstrijd gespeeld te hebben moesten de dames weer inkomen. Bal ging de eerste helft goed mee en zorgde voor veel makkelijke scores aan hun kant. Positief blijven en vechten als een team stond centraal voor de tweede helft. En dat lukte, de Jumpers scoorden een 8-0 run waardoor BAL snel naar een time-out greep. Terug in de wedstrijd kwamen ze echter niet meer. De Tubbergse formatie zette door en zorgde uiteindelijk voor een ruime marge. Een zware maar bevochten overwinning voor de Tubbergse dames. De wedstrijd eindigt in een stand van 74-53.

18 uur later stond de tweede wedstrijd van het weekend alweer op het programma. Ditmaal traden de Jumpers aan tegen Lekdetec. Een must win voor de dames uit Bemmel maar ook een belangrijke voor de dames uit Tubbergen. Werd er namelijk gewonnen, dan betekende dat de Jumpers de final four in de A poule hebben vast gesteld.

Jolly Jumpers start goed met een score, stop en nog een score. Dan wordt Bemmel wakker en vinden ook de gaten. Een aantal ballen die te makkelijk weggegeven worden betekende dat het gelijk op ging. Het gaat gehaast in de aanval en de stops kwamen er niet echt van. De Tubbergse formatie moest wakker worden, met 3 fantastische 3-punters van Marell kwamen de Jumpers terug, zelf tot een voorsprong. Bemmel sloot het kwart goed af waardoor ze met een nipte voorsprong de rust in gingen, 34-33.

Belangrijk was net als de wedstrijd tegen BAL dat de roodhemden als een team gingen spelen en met alle overige energie de wedstrijd af gingen maken.

Helaas was dit keer de start van het 3e kwart voor de tegenstander. Aan beide kanten waren een veel fouten nodig om elkaar te stoppen. Jasmijn gooit er een mooie lay-up in waar de meiden weer energie van kregen. De defense zat dicht en samen werd er gezorgd voor goede aanvallen, de roodhemden waren weer terug in de wedstrijd.

Het laatste kwart ging het gelijk op, beide teams wisten te scoren. Maar na 5 minuten spelen kregen de Jumpers wat ademruimte, een verschil van 6 punten wordt gemaakt. Bemmel doet nog wel iets terug, maar niet genoeg om er met de winst er vandoor te gaan. De Tubbergse formatie neemt de punten mee naar huis na een 59-66 eindstand.

De aankomende twéé weken genoeg te verbeteren voor de Jumpers. Hier hebben de dames ook de tijd voor want volgend weekend zijn de roodhemden vrij. Op zaterdag 21 januari wordt er gespeeld tegen TTT in Haarlem. Om 19.00 uur begint de wedstrijd. Volg onze media voor de livestream.