Amicitia heeft moeite met Quick ’21

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar ontving Amicitia een voor hen tot nu toe vrij onbekende tegenstander. Quick ‘21/Vlug & Vaardig uit het Friese Oudega speelt vooralsnog een achterhoede gevecht in de Overgangsklasse en wist alleen van Juventa te winnen. Bij de Vriezenveense Toyota Drent formatie is de ziekenboeg nog steeds niet helemaal leeg. Het positieve nieuws is dat dit ook weer mogelijkheden biedt aan spelers die zich graag willen tonen op dit niveau.

Het was Quick ’21 dat de score direct na het startsignaal opende via een strafworp. Amicitia trok meteen daarna de stand weer gelijk. Dat werd ook het spelbeeld in de gehele eerste helft. Beide ploegen waren flink aan elkaar gewaagd (6-6). Na een kwartier spelen lukte het Amicitia om een klein gaatje te slaan (8-6). Maar de Friese ploeg toonde veerkracht en draaide binnen vijf minuten de stand om in hun voordeel (8-10). Op slag van rust scoorde Amicitia de aansluitingstreffer (9-10).

Ook na de korfwissel bleef het stuivertje wisselen in de scores. Quick ’21 kwam steeds weer op voorsprong terwijl Amicitia telkens in de achtervolging moest (17-17). Zorgelijk was wel het af en toe flink fysieke spel waaruit zo maar flinke blessures kunnen ontstaan. Een strakkere arbitrage kan zoiets voorkomen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd leek het erop dat Amicitia aan het langste eind zou trekken. Topscorer Kelly Landkroon zorgde met twee treffers voor de 19-17. Maar Quick ’21 repareerde ook die achterstand en ging erop en erover (19-20). De slotfase stond bol van de spanning. Amicitia scoorde eerst de gelijkmaker (20-20), waarna de Friese ploeg opnieuw de leiding nam (20-21). Met nog minder dan een minuut op de klok zorgde Marloes Nijkamp uiteindelijk voor een terechte puntendeling. Eindstand 21-21.

Door dit resultaat staat Amicitia nu op een gedeelde tweede plaats in de poule samen met Kios (R) en KVW ’22. NKC ‘51 uit Nijverdal blijft koploper en is komende zaterdag te gast in Vriezenveen. Deze wedstrijd in De Stamper wordt gespeeld om 20:00 uur, voorafgegaan door de reserveteams van beide verenigingen (18:40u).

Amicitia 2 wint en A1 verliest

Het Almelose AKC was de tegenstander voor Amicitia 2. De gehele wedstrijd was Amicitia de bovenliggende partij. Toch werd het in de slotfase nog onbedoeld spannend, maar de punten bleven in Vriezenveen (15-13).

De junioren van Amicitia A1 speelden een lastige wedstrijd tegen Heerenveen A1. Beide ploegen stond voor aanvang in punten op gelijke hoogte en gunden elkaar weinig ruimte. Uiteindelijk bleek Heerenveen de sterkste en nam het de overwinning mee naar Friesland (13-14)