Blauw Zwart wint eenvoudig van Vakgericht

Zaterdag stond voor Blauw Zwart de wedstrijd tegen het nog onbekende vakgericht op het programma. Voorafgaand aan dit duel bezette Blauw Zwart de 3e plek en stond Vakgericht nog puntloos op de 7e plaats. Op papier dus een eenvoudige wedstrijd.

Om 12:10 werd er afgegooid in Enschede. Bij Blauw Zwart maakte Mike Sarkeys zijn debuut in het eerste team. De Wierdenaren begonnen niet scherp aan de wedstrijd. Hierdoor wist Vakgericht als eerste de korf te vinden. In de eerste 15 minuten vielen er weinig doelpunten, het lukte de Enschedese studenten om tot 3-3 bij te blijven. Maar daarna begon Blauw Zwart effectiever aan te vallen. Na eerst een klein gat te slaan, lukte het de Wierdenaren om de rust in te gaan met een 6-13 voorsprong. In de tweede helft veranderde er weinig. Blauw Zwart wist de wedstrijd relatief eenvoudig uit te spelen. Eindstand 10-20.

Volgende week speelt Blauw Zwart tegen de koploper Elko. Met een overwinning op het team uit Elim kunnen de Wierdenaren de eerste plek op de ranglijst gaan bezetten. De wedstrijd begint om 19:45 in sporthal ’n Dikken in Wierden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer