De korfballers van Achilles verliezen nipt van HKC

De korfballers hebben dit weekend zichzelf een slechte dienst bewezen door de streekderby tegen HKC met een 18-19 verlies af te sluiten.

Door enkele personele problemen, trad de Almelose formatie in een gewijzigde opstelling aan. Het begin van de wedstrijd was nog voor Achilles. Ondanks dat er veel persoonlijke fouten werden gemaakt en er onvoldoende aanvallende rebounds werden gepakt, kon er toch een voorsprong worden gepakt. Via een 6-4 tussenstand werd er toch met een gelijke stand de thee opgezocht (9-9).

De Hengeloërs kwamen beter uit de kleedkamer dan Achilles. En wisten direct tweemaal te scoren. Daarnaast wisten zij met fysiek spel en veel aanmerkingen op zowel de leiding als de tegenstander het spel veelvuldig stil te laten leggen en hierdoor het spel te ontregelen. De eerste 10 minuten van de tweede helft hadden de Almeloërs hier geen antwoord op en kon HKC een 9-14 voorsprong pakken.

Hierna kwam Achilles weer beter in de wedstrijd en kroop langzaam maar zeker dichterbij. Vlak voor tijd wist HKC bij een stand van 17-18 de bevrijdende 17-19 maken. Achilles wist hierna nog eenmaal te scoren, maar bij de stand van 18-19 floot de arbiter van dienst af.

Volgende week staat er een nieuwe streekderby op het programma: de thuiswedstrijd tegen het Deldense Zwart Wit.