Dynamo houdt eerste punten van het jaar in Tubbergen

Na een korte pauze van twee weken maakte Dynamo zich afgelopen week klaar voor de eerste wedstrijd van de tweede helft tegen US dames 2 uit Amsterdam. Waar ze in de eerste helft in Amsterdam 3-1 verloren hadden, was de ploeg gebrand om de punten dit keer in Tubbergen te houden. De eerste set ging gelijk op tot 12-13. Marije veldhuis maakte vervolgens met haar serve 7 punten achter elkaar, waardoor er een mooie voorsprong op het scorebord stond voor Dynamo. US kon dit gat niet meer dichten en zo ging de eerste set met 25-22 naar Dynamo.

De tweede set begon US met een achterstand en konden ze dit gedurende set niet rechttrekken. Dynamo won deze set met 25-18.

De laatste set ging wat moeizamer. De thuisploeg maakte meer eigen fouten en kwam op 7-10 achter. Na twee keer een mooie serveseries van Britt Hulsbeek en aanvalspunten van Eva Schuurman was ook deze set gewonnen met 25-17. De eerste drie punten van het nieuwe jaar heeft Dynamo in Tubbergen weten te houden.

Volgende week zaterdag speelt Dynamo om 13:00 tegen Sudosa-Desto in Assen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer