NKC ’51 start nieuwe jaar met nipte overwinning op concurrent Ritola

Voor NKC ‘51 stond er in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar een pittige wedstrijd op het programma. Ritola uit Zuidlaren kwam op bezoek, een ploeg die NKC ‘51 de afgelopen jaren veel is tegengekomen en waarvan zelden werd gewonnen. Ook dit seizoen waarin NKC ‘51 goed draait is er in beide competities in totaal één keer verloren en wel van Ritola. De ploeg van Gerben Wind was dus gewaarschuwd en zou goed uit de startblokken moeten komen. De wedstrijd stond onder leiding van het nieuwe scheidrechtersduo Nijland en van der Linde, zij zouden de wedstrijd uiteindelijk in uitstekende banen leiden.

NKC ‘51 begon erg gedreven en scherp aan de wedstrijd. De gasten uit Zuidlaren werden zichtbaar overrompeld en stonden binnen no-time tegen een achterstand van 5-0 aan te kijken. Daarom was Ritola al vroeg genoodzaakt om een time-out te nemen. De time-out bleek erg nuttig te zijn en hierdoor kwam Ritola beter in de wedstrijd. Bij NKC ‘51 zakte het scherpe begin weg, enkele minuten na de onderbreking stond er een stand van 7-5 op het scorebord. Ritola leek langszij te komen, maar door drie doelpunten op rij aan Nijverdalse zijde moesten de gasten weer in de achtervolging, 10-6. De gehele eerste helft had NKC ‘51 het betere van het aanvalsspel, maar door verdedigend vooral in de korfzone steken te laten vallen, hield het Ritola in de wedstrijd en verzuimde het om het verschil nog groter te maken. Beide teams scoorden om en om en NKC ‘51 leek te gaan rusten met een 15-9 voorsprong. Vlak voor het rustsignaal maakte Ritola nog de 15-10. Een comfortabele voorsprong voor NKC ‘51 welke groter had kunnen en misschien wel moeten zijn.

NKC ‘51 wist dat het de winst nog niet binnen had, Ritola is altijd een stugge tegenstander gebleken dat tot en met het laatste fluitsignaal strijd zal leveren. Ook ditmaal was dat niet anders. Ritola kwam beter uit de kleedkamers dan NKC ‘51 en maakte er direct weer een wedstrijd van. Via 17-12 vonden de gasten weer de aansluiting door vijf keer op rij te scoren, de stand was weer in evenwicht bij 17-17. Daarna hadden NKC ‘51 en Ritola moeite om van elkaar los te komen, waarbij NKC ‘51 telkens aan de goede kant van de score stond. Meerdere keren wist NKC ‘51 op een verschil van twee doelpunten te komen, maar Ritola bleek voortdurend een antwoord te hebben.

Via 19-19, 23-21 en 24-22 maakten de gasten het wederom gelijk, 24-24. In een spannende slotfase was het opnieuw NKC ‘51 dat twee keer een voorsprong nam, maar de veerkracht bij de gasten was nog steeds aanwezig. Bij 26-26 verzilverde Roy Hofstede de bevrijdende en winnende treffer middels een vrije bal. Ritola kreeg nog enkele mogelijkheden maar speelde dit niet goed uit. Na de laatste onderschepping kon NKC ‘51 de wedstrijd uitspelen en zo de overwinning binnen slepen. Hiermee verstevigt NKC ‘51 haar koppositie in de Overgangsklasse. Eindstand 27-26.

Komend weekeind speelt NKC ‘51 de altijd beladen wedstrijd tegen Amicitia in Vriezenveen. Aanvang 20:00 uur in De Stamper.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer