Fotograaf: Gert Jan Boon

Amicitia verliest derby van NKC ‘51

Zaterdag speelde NKC ‘51 sinds lange tijd weer de derby tegen Amicitia. Een wedstrijd waarin veel strijd wordt verwacht, ondanks de verschillen op papier. NKC ‘51 staat nog ongeslagen bovenaan en Amicitia draait goed mee in de grote middenmoot van de Overgangsklasse. In een afgeladen en sfeervolle Stamper in Vriezenveen, was het aan dhr. Deen en dhr. Hut om de wedstrijd in goede banen te leiden. Na het voorstellen van de spelers en de sfeeractie van de supportersvereniging van NKC ‘51, De Bamzaaiers, kon de wedstrijd ietwat verlaat beginnen.

In de beginfase was goed te zien dat beide ploegen op scherp stonden. Amicitia gaf hiermee aan dat de punten niet zomaar mee terug zouden gaan naar Nijverdal. NKC ‘51 maakte nog de 0-1, maar keek daarna tegen een 2-1 achterstand aan. Om en om werd er gescoord en zo kreeg het publiek mooie eerste minuten van de wedstrijd voorgeschoteld. Tot aan 6-6 kon Amicitia meekomen en daarna werd het verwachte verschil zichtbaar in het veld. Amicitia kreeg steeds meer moeite om tot scoren te komen en NKC ‘51 greep haar kans en denderde naar een 6-11 voorsprong. Amicitia leek overrompeld en moest alle zeilen bijzetten om in het spoor van NKC ‘51 te blijven. Dit leek even later zijn vruchten af te werpen bij 9-12, maar opnieuw was het NKC ‘51 dat liet zien de betere ploeg was en wederom een tandje bij kon schakelen. Amicitia werd tot aan de rust van scoren afgehouden en door drie doelpunten op rij werd er gerust met een 9-15 voorsprong voor NKC ‘51. Echter is dit voor NKC ‘51 een bekend scenario waarin een voorsprong wordt opgebouwd en soms te makkelijk weer wordt weggegeven. Het was dus taak voor de Nijverdallers om in de tweede helft Amicitia niet terug te laten komen.

De ploeg van Gerben Wind kwam net zo scherp uit de kleedkamers als het erin ging. Direct werd er tweemaal gescoord, 9-17. Amicitia wisselde al vroeg in de tweede helft om iets te forceren maar kon NKC ‘51 niet meer bijhouden. De voorsprong mondde uit in dubbele cijfers, 10-20. Na de 11-20 zette NKC ‘51 nog eens aan en even leek het erop bij 11-24 dat NKC ‘51 een monsterscore zou gaan neerzetten. De ploeg werd echter wat slordig waardoor Amicitia de stand een stuk draaglijker maakte en zes keer op rij scoorde, 17-25. Beide coaches wisselden veelvuldig om zo ook de reservespelers de minuten te gunnen

in deze derby, welke al vroeg in de tweede helft werd beslist. NKC ‘51 zorgde voor het slotakkoord en bepaalde de terechte eindstand op 18-27.