Blauw Zwart 1 pakt mede koppositie door sublieme tweede helft

Zaterdag 21 januari om kwart voor 8 ‘s avonds werd er afgegooid in een volle sporthal. Zowel de thuisploeg als Elko uit Elim hadden de nodige supporters meegenomen. Het was immers ook een belangrijke wedstrijd. Bij winst van Elko staan zij alleen aan de top. Bij winst van Blauw Zwart moeten zij die, samen met SDO (W), delen. Afgelopen veldseizoen hebben beide ploegen elkaar ook al getroffen. Een matige wedstrijd van het team van Edgar Korf, waardoor er met 1 punt verschil werd verloren. Een uitglijder.. dus tijd om het te herstellen. Genoeg elementen voor een enerverende wedstrijd!
De scherpte ontbrak de eerste 10 minuten bij de Wierdenaren waardoor zij al snel tegen een 0-4 achterstand aankeken. Veel aanvallen zonder enig doelpoging en er werd zelfs op 0-3 een stip en vrije bal gemist. Na een kwartier kwamen de diesels op gang en wisten zij het binnen 8 minuten weer gelijk te trekken (7-7). Even leek het erop dat Blauw Zwart met een voorsprong de rust in ging (7-9), maar in de laatste 5 minuten wist Elko de stand te verkleinen waardoor er met een gelijke stand de kleedkamer werd opgezocht.
In de rust blikt coach Edgar Korf terug op de knappe teamprestatie die ervoor heeft gezorgd dat de wedstrijd in de tweede helft weer opnieuw begint. Hij blijft hameren op het spelen van het eigen spel en niet mee te gaan in het spel van Elko. “Erop zijn we al, nu erover”.
Het leek erop dat Elko door het terugkomen van Blauw Zwart een dreun heeft gehad die zij niet meer konden verwerken. Waar hun aanvalskracht in de eerste helft de overhand had, wisten de blauwhemden in de tweede helft te domineren. Pas ver in de tweede helft weet Elko ook het mandje te vinden, middels een vrije bal weliswaar, maar de wedstrijd was al gespeeld. De vechtlust van Blauw Zwart was bewonderenswaardig. Een verdiende 11-20 overwinning waarmee zij aantonen een serieuze promotiekandidaat te zijn.
Volgende week staat TOP Vroomshoop op het programma. Deze wordt om half 6 gespeeld in Het Punt. TOP bezet op dit moment met 4 punten de 6e plaats in de ranglijst. Een andere belangrijke wedstrijd wordt gespeeld in Elim. Hier nemen de directe concurrenten (SDO (W) en Elko) van Blauw Zwart het tegen elkaar op. Het belooft een spannende ronde te worden die van invloed is op de bovenste plek(ken).
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer