De Tukkers komt goed uit winterstop en wint thuis van Vorden

Het eerste elftal van De Tukkers is goed uit de winterstop gekomen, want de Albergenaren wonnen afgelopen zondag thuis van Vorden. De gasten uit Vorden kwamen nog wel op voorsprong, maar De Tukkers wist dit voor de rust nog ongedaan te maken en won met 2-1.

De zwart-witten startten prima aan de wedstrijd en waren sterk aan de bal. De eerste goede mogelijkheid was ook voor de Albergenaren. In minuut 6 werd de bal aan de zijlijn net binnengehouden en wist Kjell Huisman uiteindelijk Tim Haarhuis in de diepte te bereiken. Zijn schot kon ter nauwer nood geblokt worden door een speler van Vorden, waardoor verder gevaar uitbleef.

Scherp aangesneden

De gasten lieten zich drie minuten later voor zich eerst spreken. Vanaf de rechterkant kwamen ze er goed door en uit een moeilijke hoek verwerkte doelman Rens Davina een inzet van Vorden tot hoekschop. De hoekschop die volgde werd scherp aangesneden en door Nick Ziggers in de lange hoek binnen gekopt: 0-1. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker viel. Tim Haarhuis werd bereikt in het strafschopgebied na een goede aanval. Zijn schot werd wederom geblokt met een hoekschop tot gevolg. De kort genomen hoekschop werd door Tymo Schär ingebracht en aanvoerder Marco Stege kopte bij de eerste paal raak: 1-1.

Niet sterk

Daarna vielen er tot aan de rust geen grote kansen meer te noteren. Doelman Rens Davina moest in minuut 39 nog wel een keer in actie komen op laag schot, maar wist deze keren. Het was De Tukkers dat met een voorsprong de kleedkamers opzocht. Twee minuten voor de thee bereikte Teun Rekers middels een voorzet Tim Haarhuis. Hij controleerde goed en schoot richting de lange hoek. Een speler van Vorden raakte de bal nog aan, maar kon een doelpunt niet voorkomen: 2-1. De Albergenaren kwamen niet sterk uit de kleedkamer, waardoor Vorden het overwicht had. Ondanks dreiging in die fase kwamen de zwart-gelen niet tot grote kansen.

Toch spannend

Na een uur spelen herpakte De Tukkers zich goed en nam het weer de overhand met diverse kansen tot gevolg. Een schot van Tymo Schär ging rakelings naast. Niet veel later had Kjell Huisman de 3-1 op de schoen, maar hij zag zijn inzet gered worden door de doelman. In de rebound kopte Guus Demmer vervolgens de bal net naast. De Tukkers vergat de wedstrijd te beslissen, want ook invaller Hugo Demmer wist niet te scoren nadat hij knap de bal van een verdediger veroverde. Zodoende werd het toch nog even spannend in de laatste minuten.

Doelman Rens Davina redde goed op een afstandsschot en het laatste wapenfeit in de blessuretijd was een schot van Vorden dat hoog over ging. Zo boekten de Albergenaren op basis van de gehele wedstrijd een verdiende zege. Zondag aanstaande speelt De Tukkers de derby in en tegen Reutum. De aftrap op sportpark De Kottenbrei is om 14.00 uur

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer