NEO houdt schamel punt over bij bezoek aan Rolder Boys

In een wedstrijd die behoorlijke parallellen had met het duel bij SBVO van vorige week, heeft NEO zondag twee punten gemorst bij Rolder Boys. Op basis van met name het eerste bedrijf hadden dat drie winstpunten moeten zijn.

Want NEO liet een aantal riante mogelijkheden liggen en raakte ook nog eens de paal. Tegen het einde van het duel kropen de gastheren uit hun schulp hadden met wat geluk ook zomaar nog kunnen winnen.

Van de lijn

Op het fraaie complex van Rolder Boys had NEO, zonder de zieke Mauro Lohuis, al na zes minuten op voorsprong kunnen komen. Een goede aanval over de linkervleugel belandde bij geheel vrijstaande Jasper Scholten die het doel echter veel te hoog zocht. Dat overkwam de verder goed spelende middenvelder na tien minuten nog een keer, toen Ron Spoler de bal na een afgeslagen hoekschop opnieuw inbracht. Een minuut later viel aan de andere kant bijna de 1-0, maar Max Brunninkhuis kon de bal van de lijn werken.

0-0 ruststand

NEO bleef kansen creëren en had via Ron Spoler (schot over), Max Brunninkhuis (mislukte lob) en Stef Rompelaar (schot hoog over) op voorsprong moeten komen, maar de scherpte voor de goal is een duidelijk aandachtspunt. Stef Rompelaar leek ruim vijf minuten voor de pauze dan eindelijk de ban te breken, maar zijn inzet raakte de paal, terwijl de rebound van Jasper Scholten gekraakt werd. Nadat Max Brunninkhuis nog eens wild over schoot, kon Stef Rompelaar vlak voor rust een mooie combinatie tussen Ron Spoler en Wessel Bom net niet afwerken, hetgeen de 0-0 ruststand verklaarde.

Lastige inzet

Na de pauze was het in eerste instantie weer NEO dat de kansen kreeg. Max Brunninkhuis schoot vanuit een lastige hoek rakelings over en Stef Rompelaar zag zijn inzet na een goede actie met de voet gekeerd door doelman Bruinsma. Na ruim een kwartier moest Thijs Terhalle voor het eerst optreden deze middag. Een lastige inzet vanaf de linkerkant pareerde hij uitstekend. Daarna was het de beurt weer aan NEO. Stef Rompelaar werd mooi in stelling gebracht, maar door een niet optimale aanname kwam hij te ver naar de buitenkant en werd zijn inzet geblokt.

Geweldige reddingen

De spits kopte ook nog over, terwijl hij de bal waarschijnlijk beter aan beter geposteerde Bas Spenkelink had kunnen laten. Tussen minuut 30 en 40 werd Rolder Boys geleidelijk de bovenliggende partij, mede omdat NEO in de steeds groter wordende ruimtes vaak enorm slordig was in de passing. Thijs Terhalle had een paar geweldige reddingen in huis, onder andere op een lastige vrije trap van Sander Jansen een kopbal van de goed invallende Siemen Krikke. Ook schreeuwde de thuisclub om een strafschop wegens vermeend hands van Bas Spenkelink, maar de ervaren arbiter Tanja wuifde de claims weg.

Frustrerend gelijkspel

Het laatste wapenfeit van NEO was een schot van Rick ten Tusscher dat vlak voor tijd rakelings naast zeilde. Een frustrerend gelijkspel gezien het aantal riante kansen, maar voor hetzelfde geld waren de Boys uit Rolde er op het eind nog stiekem met de drie punten vandoor gegaan. NEO moet weer op zoek naar de afwerkingsangel, waarmee de beloning voor het vrijwel altijd betere veldspel dan de tegenstander geïnd kan worden. Gelukkig worden er kansen in overvloed gecreëerd en dat gegeven is wel de juiste basis voor overwinningen.

Door de gelijke spelen van NEO en GVAV werd TV ’28 overigens zonder te spelen winnaar van de eerste periode. Komende zondag komt de laatste tegenstander van de eerste competitiehelft op bezoek in Borne en dat is Jubbega. De ploeg uit Friesland staat op drie punten achterstand van NEO.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer