Regiowedstrijd ES OnSight doorslaand succes

De afgelopen twee jaren kon de wedstrijd door Corona helaas geen doorgang hebben, maar in thuishal Arqué had de Enschedese Sportklimvereniging OnSight afgelopen zaterdag eindelijk weer eens de mogelijkheid om een wedstrijd te organiseren. Iedereen had er duidelijk zin in. In totaal streden bijna bijna vijftig jeugdige klimmers die afkomstig waren uit Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel om de prijzen. Het wedstrijdorganisatiecomité van ES OnSight was na afloop dan ook heel tevreden: ‘We hebben de afgelopen weken met man en macht aan de wedstrijd gewerkt en het is dan fijn om te zien dat de wedstrijd zo soepel verloopt. Maar nog belangrijker is om het plezier te zien bij de deelnemende kinderen.‘

Het leuke aan ‘Series Noord Oost’ is dan ook dat iedereen op zijn eigen niveau kan proberen om een prijs te scoren. Het aantal deelnemers over de Start, Mid en Max was over de hele wedstrijd gezien mooi verdeeld. In de Start zijn het vooral kinderen die voor het eerst deelnemen aan regiowedstrijden die vier routes proberen te ‘toppen’, in de Max waren er zelfs kids te bewonderen die normaal gesproken ook om de prijzen meeklimmen bij de nationale wedstrijden. De Twentse deelnemers deden het in alle drie de categorieën erg goed.

Het hoogtepunt van de middag was de superfinale in de Max categorie. Maar liefst vier klimmers wisten alle vier de voorgeschotelde routes wisten uit te klimmen. Omdat er wel een winnaar aangewezen moest kunnen worden, werden de touwen omgehangen naar de unieke overhangende wand die Arqué heeft. In een pittige route was het uiteindelijk Maja Nowak van Top Climbing Twente, die samen traint met de ES OnSight-leden die op spectaculaire wijze het hoogste wist te komen in de route. Haar teamgenootje Tirzah Pierik stond naast haar op het podium om het zilver in ontvangst te nemen.

Uitslagen

Max

Maja Nowak (Enschede)

Tirzah Pierik (Enschede)

Yoram Dijkstra (Heerenveen)

 

Mid

Kay de Wit (Enschede) / Nils Huisman (Losser)

Kess Noordhuis (Zwolle)

Milan Dinger (Borne)

 

Start

Maarten de Jong (Enschede)

Rut Tingdahl (Enschede)

Yadira Alberts (Groningen)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer