SVZW boekt krappe maar verdiende zege op ASV Dronten

Ervaren scheidsrechter Jan de Vries floot zaterdagmiddag de partij tussen de nummer zes, SVZW, en drie, ASV Dronten, op de ranglijst met een verschil van drie punten in het voordeel van de Drontenaren. Er stond er het nodige op het spel voor beide ploegen, voor de thuisploeg zelfs om de aansluiting bij de top te behouden.

Foto’s: Henk Steen

Door Gerhard Nijmeijer

Trainer Joram Hendriks van SVZW had noodgedwongen nogal wat wijzigingen in zijn team aangebracht door bijvoorbeeld Jasper Groothuis op het middenveld te posteren. Het eerste wapenfeit kwam op naam van de gastheren in de tiende minuut, toen Yessin Maskoul de voorzet van Lars van Putten op de lat kopte. Drie minuten later restte uit een mooie aanval van SVZW via Jasper Groothuis slechts een corner, die vervolgens ook niets opleverde.

Weliswaar sterker

Halverwege het eerste bedrijf was de conclusie dat de thuisploeg weliswaar sterker was, maar dat nog niet omzette in doelpunten. ASVD kreeg haar eerste corner in de 34ste minuut en haar eerste grote kans in de 45ste minuut, maar het schot van afstand bleek een afzwaaier. Een minuut later was het aan de andere kant toch nog bijna raak toen Jasper Groothuis zijn schot op de lat zag uiteenspatten, pure pech. De ruststand bedroeg daarom 0-0. ASV-trainer Patrick Posthuma had in de rust Kelson Raven vervangen door Pim Breukelman, bij SVZW vonden er geen wijzigingen plaats.

Grote kans

In de 49ste minuut zag men meteen een grote kans voor Frank Smit namens de gastheren, het bleef bij een corner waaruit Jeffrey Buitenhuis over het doel kopte. In de 52ste minuut was het dan eindelijk wel raak. Frank Smit prikte binnen en na enig gesoebat over al dan niet buitenspel werd de goal terecht toegekend. Drie minuten na de treffer was er een kans voor Kevin van der Vlag, hij mikte iets te hoog en SVZW kwam daar goed weg hoor. De voorzet van Jesper Middelkamp in de 58ste minuut werd niet op waarde geschat en de kopbal van Frank Smit werd even later net op tijd van de doellijn gehaald.

Puike voorzet

Maar ASV Dronten gaf niet op en geloofde er nog in, getuige het afstandsschot in de 66ste minuut waarop SVZW-doelman Julian Bakker alert reageerde. Meteen daarna vonden er drie wissels plaats bij Dronten. Kevin van der Vlag, Jodi de Boer en Niek Telgen werden vervangen door Mark Veldman, Rihairo Meulens en Maikel Bosch. In de 72ste minuut was er de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Frank Smit knalde de puike voorzet van Bas Dreierink over in plaats van in het Drontense doel. Vlak daarop zagen de toeschouwers de eerste gele kaart in deze wedstrijd, aanvoerder Yordi Schols van ASV was de klos.

Knappe actie

In de 75ste minuut bewees SVZW-goalie Julian Bakker zijn waarde nog maar eens door tot twee keer toe te voorkomen dat de gelijkmaker viel, daar ontsnapte SVZW. In de daaropvolgende minuten werd er gewisseld bij de thuisploeg, Jesper Middelkamp ging  eraf, Tom ter Hogt kwam erin en bij ASVD werd Laurens Brouwer vervangen door Yanick Leichtenberg. Voor Joel Steenbergen betekende de wissel met Jasper Groothuis zijn competitiedebuut in het eerste van SVZW. In de 85ste minuut zag men nog een knappe actie van doelman Alex Bindenga van ASVD door redding te brengen op het gevaarlijke schot van Yessin Maskoul, welke laatste in de 90e minuut nog werd vervangen door Thijs Koopman.

Als kers op de taart en als bewijs hoe spannend die slotfase nog was, schoot ASVD-invaller Rihairo Meulens in blessuretijd nog op de lat. Over billen knijpen gesproken. Het verlossende eindsignaal kwam er dan toch en werd de eindstand bepaald op 1-0 voor de thuisploeg, krap aan maar wel verdiend. SVZW blijft meedraaien bovenin en volgende week gaat de strijd verder tegen Achilles ’12 in Hengelo. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer