Valentijnscross op zaterdag 11 februari 2023

Op zaterdag 11 februari 2023 kunnen hardlopers zich weer uitleven op recreatiepark Het Lageveld in Wierden tijdens de AVT Valentijnscross. Heerlijk crossen door de bossen, over de heuvels en het strand. De organisatie is in handen van Atletiekvereniging Twenterand.

Crossen is iets anders dan ‘gewoon’ hardlopen. Je loopt niet over gebaande paden, maar over een afwisselend parcours op grotendeels onverhard terrein. Je wordt wendbaarder en behendiger en daardoor sneller. Goed kunnen crossen in de winter zorgt voor lekkerder hardlopen in het zomerseizoen.

Een crossloop is uitdagend en gaat niet alleen om het neerzetten van een snelle tijd. Het is vooral leuk om te doen! Deze crossloop is geschikt voor lopers van jong tot oud, van beginner tot gevorderde. Iedereen op zijn eigen tempo en afstand. Er zijn afstanden van 10km, 5km, 2,5km en de 1.500 meter kidsrun.

Deelnemers schrijven zich in op leeftijd. Op basis daarvan komen de deelnemers in een categorie waarin prijzen te winnen zijn. Alle kinderen krijgen in ieder geval een medaille.

De populariteit van deze crossloop is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, maar het blijft gemoedelijk.

Deze cross is tevens de 4e wedstrijd in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit die bestaat uit 5 wedstrijden.

Schrijf je in voor de AVT Valentijnscross en maak kennis met deze unieke hardloopervaring. Inschrijven kan alleen online via www.inschrijven.nl tot uiterlijk donderdag 9 februari 2023 18.00 uur. Parkeren is die dag gratis voor deelnemers. Meer informatie: www.hetcrosscircuit.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer