BCV Bousema

Start tweede helft DKM Tools ere divisie driebanden

Frans van Schaik over de kansen om de play-off wedstrijden te halen: “Misschien dat we een paar keer van 3-5’jes 5-3’tjes kunnen scoren”.

Op 4 december 2022 sloten de driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBScues de eerste helft van de competitie af met een nederlaag bij SIS Schoonmaak met een zevende plaats en een puntentotaal van negen uit elf gespeelde wedstrijden. Vier minder dan de nummers twee en drie, plaatsen die recht geven op de play-off wedstrijden.

Foto: Jaap Gönning

Zondag 29 januari spelen jullie in Zundert. Moet hier de weg naar boven worden ingezet Frans van Schaik?

“Ook daar verwacht ik zeker wederom een moeilijke ontmoeting voor ons omdat we onder andere niet gebruik kunnen maken van onze sterkste spelers.”

Hoe kijk je zelf terug op de eerste helft?

“Heel jammer hoe we 3 keer op rij met 5-3 klop kregen. Dat kan ook zomaar de andere kant opvallen. Wat we vorig seizoen aan meeval hadden hebben we deze seizoen helft flink tegen gehad.”

Is er een reden aan te geven (spanning/geluk)?

“Natuurlijk is biljarten geen geluksspel maar het kan weleens een periode tegen zitten. Bijvoorbeeld ook hoe vaak mis je de toppers in ons team.”

In die drie wedstrijden (Dekker Keukens, Woonwonder Oosterhout en Team Eekhoorn), behaalde jij bijna de maximaal score. Er was alleen remise tegen Gerwin Valentijn. In alle drie de wedstrijden speelden jullie niet in de sterkste opstelling. Hoe nadelig was dat?

“Heel nadelig omdat als we met een reserve speler komen opdagen is niet alleen bord 4 iets zwakker maar alle posities meteen, omdat iedereen doorschuift naar boven.”

Met Horn, Coklu en Loncelle hebben jullie bijna een dreamteam dat ook goed tegen gas kan geven tegen SIS Schoonmaak toch?

“Als zij in goeden doen zijn zeker wel. Maar ook zij spelen dit seizoen net even minder en dat kan natuurlijk. Je doet wel enigszins tekort aan Gokhan Salman en Stefan Galla. Gokhan heeft alle 3 zijn wedstrijden resultaat behaald en Stefan slechts 2 verloren van de 10.”

Van 9 tot en met 15 januari waren de Masters in Berlicum. Jij verraste vriend en vijand door de latere kampioen Dick Jaspers met 3-2 als enige te verslaan en daarna ook nog Raymund Swertz. Dat moet op dat moment een fantastisch gevoel geven?

“Dat was geweldig natuurlijk. Maar ik moest winnen van Swertz anders was uitschakeling heel dichtbij. Omdat Raymund al met 3-0 had gewonnen van De Zwart had hij een veel beter set saldo gehad dan ik na de laatste wedstrijd. Deze pot was cruciaal.”

Kun je de winst op Dick nog eens met je eigen woorden beschrijven?

“Ik gaf mezelf na 2-0 voorsprong tegen Dick een goede kans maar na 10-0 en 10-4 werd het snel 2-2. En bij de stand in de 5e set van 8-1 achter had Dick 28 caramboles op rij en ik slechts 5. Dat ik op dat moment een serie van 9 uit de hoge hoed toverde en nog won met 3-2 had ik en niemand meer verwacht.”

Dan verlies jij je laatste poulewedstrijd van Kay de Zwart en treft dan Raimond Burgman in plaats van Jack Wijnen. Een domper?

“Nee zeker geen domper, sterker nog, als ik van Kay had gewonnen bleek later dat ik wederom Jaspers had geloot in de kwartfinale. Kay speelde uitstekend tegen mij en tegen Burgman speelde ik na de 1e set dramatisch.”

Al met al een goed toernooi gespeeld en klaar voor de tweede helft?

“Helemaal. En als het aan mij ligt gaan we zeker nog voor de play offs knokken. Helaas zal het ook niet mogelijk zijn om telkens de sterkste formatie op te stellen in de 2e helft. Het gaat moeilijk worden.”

Gokken op je eigen wedstrijden mag niet, maar een play-off plaats moet uiteindelijk toch mogelijk zijn?

“Met 5 punten achterstand moet echt alles uit de kast en een beetje gaan meezitten. Misschien dat we een paar keer van 3-5’jes 5-3’tjes kunnen scoren.”

 

In de wedstrijd in Zundert tegen Stichting Topbiljart moet Ronny Hazewinkel door afwezigheid van zijn toppers opnieuw improviseren. Hij speelt zondag de 29ste met Johan Loncelle, Frans van Schaik, Markus Galla en Stefan Lenting.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer