bousema

BC Bousema/JBScues onderuit bij Stichting Topbiljart Zundert

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBScues is de start van de tweede helft van de competitie met een nederlaag begonnen. In Zundert was Stichting Topbiljart met 6-2 te sterk voor de Achterhoekse formatie.

De enige overwinning kwam op naam van Johan Loncelle. In een Belgisch onderonsje versloeg de kopman Roland Forthomme met 11-40 in 13 beurten. Loncelle sloeg al in de derde beurt een groot gat met zijn tegenstander door een serie van 20 caramboles. Ook in het verdere verloop van deze partij kwam zijn tegenstander er niet aan te pas.

In twee partijen van deze wedstrijd hadden de spelers van BC Bousema geen geluk. Markus Galla bleef Francis Forton goed bij maar bij de stand 34-33 produceerde Forton een serie van zes caramboles. In de nabeurt, de 23ste, kwam Galla twee caramboles te kort voor een puntendeling.

Ook de partij tussen Rick van Beers en Stefan Lenting verliep bijna identiek. In de 38ste beurt stond het nog gelijk, 37-37. Een beurt later maakte Van Beers de partij uit met een serie van drie. Lenting kwam in de nabeurt niet verder dan één carambole.

Teleurstellend verliep de partij tussen Frans van Schaik en Roland Uijtdewilligen. Van Schaik die tijdens de masters als enige de latere kampioen Dick Jaspers wist te verslaan kwam nu geen moment in de partij en verloor met 40-27 in29 beurten.

“Net als in de eerste helft vallen de partijen steeds naar de tegenstander. Kijk maar naar de partijen van Markus Galla en Stefan Lenting. Ze hadden echt meer verdiend”, aldus Frans van Schaik na afloop.