VZ&PC

Matige start VZ&PC competitie

Na een lange winterstop zijn de waterpoloheren van VZ&PC de competitie zwak begonnen in de thuiswedstrijd tegen het Friese Orca uit Leeuwarden. Werd de uitwedstrijd nog in de eindfase beslist in Vriezenveens voordeel nu waren de Vriezenveners niet bij machte om de verkregen voorsprong in de eindfase te behouden.

De fysiek sterke Friese ploeg nam in het smalle thuisbad via overtal en 2 meter een 0-2 voorsprong in de eerste periode. VZ&PC moest in de achtervolging Smelt en Sportel repareerden 2-2 maar incasseerden wel een afstandsschot 2-3. In de tweede periode kwam het eerst verder op afstand door ondertal, M. Smelt verkleinde door een individuele actie en de gebroeders Roelofsen waren succesvol met het afronden van 2 overtallen waardoor VZ&PC voor het eerst op gelijke hoogte kwam met Orca 5-5.

In de derde periode kwamen de Vriezenveners los van de Friese ploeg K Spit wist met een onverwacht schot de Friese doelman te verrassen,en Smelt schoot VZ&PC op een 7-5 voorsprong. De thuisploeg hoopte de voorsprong verder uit te bouwen maar kregen al snel een 2 meter doelpunt tegen 7-6 een verkregen overtal wist men niet te benutten waarna een break van de Friezen VZ&PC de zege kostte ,alleen een strafworp kon een zeker doelpunt worden voorkomen.

Invaller keeper T. Moelker kon de strafworp niet keren maar kon wel terug zien op een solide partij. 7-7.

Het was nog even billen knijpen door een overtal van Orca maar was er onvoldoende tijd om er nog een overwinning uit te halen. Volgende week reist VZ&PC naar ZV Utrecht de ploeg die VZ&PC in de thuiswedstrijd op remise hield.

Setstanden

2-3
5-5
7-5
7-7

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer