Jan Majoor en Helma Oude Voshaar stoppen na dit seizoen als trainer/coach bij D.S.V.D.

Trainers/coaches Jan Majoor en Helma Oude Voshaar hebben aangegeven volgend seizoen te stoppen bij D.S.V.D. Aanleiding hiervoor is een verschil van mening met het bestuur over de visie en het te voeren beleid.

Majoor en Oude Voshaar hebben de ambitie om van D.S.V.D. dé eredivisie opleidingsclub van Twente te maken, maar die ambitie deelt D.S.V.D. niet. ‘Wij zien dat afgelopen maanden steeds meer jeugddivisiespeelsters de weg naar D.S.V.D. weten te vinden. D.S.V.D. is met twee goede trainers en het doorgroeiperspectief naar de eredivisie natuurlijk een aantrekkelijke club voor talentvolle meiden uit de regio. Wij vinden echter dat dit ten koste gaat van eigen jeugdspeelsters en de kansen die zij krijgen om zich door te ontwikkelen. Ons beleid is dat we zo hoog mogelijk willen spelen wanneer dat kan, maar niet ten koste van alles. We willen niet dat jeugdspeelsters aangetrokken worden om dat hoogste niveau te halen’.

Wij zien wel degelijk mogelijkheden om ook zonder het aantrekken van jeugdspeelsters volgend seizoen in de eredivisie te blijven spelen. De licentie voor komend seizoen is ook al aangevraagd en toegekend. D.S.V.D. betreurt het dat we elkaar daar niet in kunnen vinden. ‘Desalniettemin zijn we Jan en Helma dankbaar voor wat zij de afgelopen twee seizoenen hebben neergezet bij de selectie en de jeugd en de tijd en energie die zij in D.S.V.D. hebben gestoken’.

Bron: website DSVD
Foto: Clemens Brughuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer