Team Eurosped uit Vroomshoop trekt zich per direct terug uit de Eredivisie Dames. Dit besluit heeft stichting Topvolleybal Twente en Salland vanavond gecommuniceerd. De stichting kan niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen.
Alle resultaten van Eurosped in de competitie komen te vervallen en het team wordt uit de stand verwijderd. Ook zal Eurosped niet meer uitkomen in het nationale bekertoernooi. Dit betekent dat de achtste finale die aanstaande woensdag op het programma stond tegen ARBO Rotterdam/FAST niet doorgaat. ARBO Rotterdam/FAST plaatst zich automatisch voor de kwartfinale.
De Eredivisie Dames bestaat na de terugtrekking van Eurosped uit 10 teams. De A-poule, die start na de reguliere competitie, blijft uit 6 teams bestaan. De B-poule zal uit 4 teams bestaan.
Het team van coach Jeffrey Scharbaai stond na haar laatste wedstrijd van zondag 15 januari (0-3 verlies tegen Sliedrecht Sport) achtste op de ranglijst.
De Nevobo onderzoekt of er een optimalisatie in de planning van het resterende programma van de reguliere competitie (laatste vijf rondes) doorgevoerd kan worden. Hierover zal in dat geval afstemming zijn met de betreffende clubs.
Reactie Guido Davio, algemeen directeur Nevobo:
“Eurosped heeft ons de afgelopen dagen geïnformeerd over de ontwikkelingen. Wij betreuren het zeer dat een organisatie die zo lang onderdeel is geweest van het Nederlandse topvolleybal, en vele successen heeft geboekt, zich nu moet terugtrekken.”
Lees hieronder de verklaring van Eurosped:
“De raad van toezicht en het bestuur van de voor Team Eurosped verantwoordelijke stichting Topvolleybal Twente en Salland hebben besloten Team Eurosped per direct terug te trekken uit de Nevobo-Eredivisie competitie. Ook de 1/8 finalewedstrijd voor de beker op 18 januari tegen ARBO Rotterdam/FAST zal niet meer worden gespeeld. Dit betekent dat de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport van afgelopen zondag, de laatste wedstrijd van Team Eurosped was.
De stichting is het afgelopen kalenderjaar, net zoals zovele sportorganisaties, geconfronteerd met verminderde sponsorinkomsten en een toename van kosten. Corona, inflatie maar vooral de gestegen kosten van transport hebben hieraan een negatieve bijdrage gehad. Hierdoor kon de stichting begin januari al niet meer aan haar korte termijn verplichtingen voldoen.
We kiezen ervoor om nu te stoppen om speelsters de gelegenheid te geven nog voor de sluiting van de overschrijftermijn op 1 februari een ander team te vinden.
De raad van toezicht en bestuur van de stichting Topvolleybal Twente en Salland betreuren het dat deze stap moet worden genomen maar zagen op korte- en lange termijn geen gezonde voedingsbodem in Twenterand voor het blijven spelen van topvolleybal.”