Trekt FC Twente de lijn door tegen FC Utrecht? ‘We willen naar boven kijken’

Zondag staat voor FC Twente alweer de derde competitiewedstrijd in 2023 op het programma. In De Grolsch Veste komt FC Utrecht op bezoek. Trekt FC Twente de lijn door? 

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

De Tukkers gingen het kalenderjaar goed van start. Waar iedere concurrent in de top vijf gelijkspeelde, won de ploeg van trainer/coach Ron Jans het eerste duel na de winterstop in eigen huis met 2-0 van FC Emmen. Vorige week leek er met goede mogelijkheden en een rode kaart aan Amsterdamse zijde zelfs een overwinning in te zitten tegen Ajax. Het treffen eindigde uiteindelijk in een 0-0 gelijkspel.

Stugge ploeg

“FC Utrecht en Sparta zijn de ploegen onder ons”, vertelt Ron Jans tegenover de officiële kanalen van de club uit Enschede. “We willen eigenlijk helemaal niet naar beneden kijken, maar naar boven en dan weet je wat je moet doen: een overwinning pakken. Dat zal lastig genoeg worden, want FC Utrecht heeft een stugge ploeg.” De ploeg uit de Domstad staat sinds het nieuwe jaar onder leiding van trainer Michael Silberbauer. “Utrecht speelt met een duidelijk idee die je elke wedstrijd terug ziet komen. Zo hebben ze gekozen voor een 4-3-3-systeem en er zit weer een goede drive in de ploeg”, aldus Jans.

Michal Sadilek en Wout Brama zullen zondag echter ontbreken. “Wout komt terug van een operatie en een revalidatie en we willen het rustig opbouwen”, licht Ron Jans toe. “Michal heeft lichte liesklachten. Het ziet er goed uit, maar we willen met deze wedstrijd geen risico nemen.”

Bekerloting en verplaatsing duels

Tussen de competitiewedstrijden door werd Telstar op 10 januari met 3-1 verslagen in de tweede ronde van het bekertoernooi. In de achtste finales treffen de Tukkers Ajax, die op donderdag 9 februari om 18.45 uur te gast zullen zijn in De Grolsch Veste. Om deze reden moet de competitiewedstrijd tegen FC Volendam worden verplaatst van zaterdag 11 februari naar zondag 12 februari, aanvang 16.45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer