Amicitia verliest in slotfase van Ritola

Een interessante ontmoeting bracht Amicitia afgelopen zaterdag naar het altijd fraaie Zuidlaren. De Toyota Drent formatie stond in punten gelijk met Ritola. Bij de seizoenstart werd thuis nipt gewonnen en de winnaar van deze wedstrijd zou verder omhoog kunnen kijken in de poule.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Ritola dat fel en ruim scorend begon (5-1). Amicitia raakte niet in paniek en kon binnen het kwartier de stand in haar voordeel omdraaien (7-8). De rest van de eerste helft toonden beide ploegen zich gelijkwaardig, waar Ritola op slag van rust weer op voorsprong kwam (11-10).

Na de korfwisseling bleven beide ploegen strijdvaardig en gaven elkaar weinig ruimte. Ritola nam weliswaar telkens afstand, terwijl Amicitia steeds weer op gelijke hoogte terug kon komen (18-18). De oranjekragen lieten zich te veel meevoeren in het soms hectische verloop van de wedstrijd, waar meer rust in het spel een betere optie was geweest. In het laatste kwartier sloeg Ritola opnieuw een gaatje (21-18) en moest Amicitia flink in de achtervolging. Ondanks enkele wissels kon de ploeg uit Vriezenveen het verschil niet meer overbruggen (21-19). In de slotfase maakte Ritola beter gebruik van de kansen en zorgde het voor de terechte maar enigszins geflatteerde eindstand (25-19).

Door dit resultaat staat Amicitia met acht punten uit acht wedstrijden gelijk met drie andere ploegen. Kios Ruinerwold is er daar een van en komt aanstaande zaterdag op bezoek in Vriezenveen. De wedstrijd in sporthal De Stamper begint om 20:00 uur. Voorafgaand speelt Amicitia 2 tegen Nic. 3 een belangrijke wedstrijd voor handhaving in de middenmoot van de poule om 18:40 uur.

Reserves en junioren behalen wisselende resultaten

Amicitia 2 trof in Ritola 2 de koploper in de poule en die bleek uiteindelijk de beter scorende ploeg. Eindstand 18-13. Amicitia A1 trof rode lantaarndrager AVO A2 in Assen. Na een nipte 3-4 ruststand konden de oranjekragen toch de overwinning en belangrijke punten mee naar huis nemen (10-12).