NKC ’51 start tweede deel zaalcompetitie met overtuigende zege

Zaterdag moest NKC ‘51 in haar eerste return van de zaalcompetitie aantreden tegen Quick ‘21/Vlug & Vaardig in Burgum. Na de ruime zege van vorige week staat NKC ‘51 er goed voor in de competitie met vijf punten los van de nummer twee. Om deze voorsprong te behouden moest er in Friesland gewonnen worden. De eerste wedstrijd tegen Quick ‘21 werd met een groot verschil in winst omgezet. Ditmaal stond de wedstrijd onder leiding van arbiters dhr. Bakker en dhr. van Driel.

In de eerste minuten begon NKC ‘51 scherp aan de wedstrijd. Quick ‘21 had moeite om in het spel te komen en dit zorgde al snel voor een 0-3 voorsprong voor de Nijverdallers. Quick ‘21 begon vanaf dat moment te laten zien dat het terecht bekend staat om hun werklust. Bij NKC ‘51 slopen de nodige fouten in de verdediging en Quick ‘21 kon aanhaken, 2-3. Na de 2-4 van NKC ‘51 kwam er zand in de motor. Slordige aanvallen gingen gepaard met veelvuldig balverlies en Quick ‘21 scoorde vier maal op rij en nam een voorsprong van 6-4. Dit was het moment voor coach Gerben Wind om een time-out te nemen en hiermee de boel op scherp te stellen. Dit wierp zijn vruchten af want al snel na de time-out nam NKC ‘51 het initiatief weer over. Met vier doelpunten op rij werd Quick ‘21 weer op achterstand gezet, 6-8. Tot 8-9 bleef Quick ‘21 nog in het spoor van NKC ‘51, maar opnieuw wist NKC ‘51 een fraaie reeks neer te zetten. NKC ‘51 incasseerde voor het rustsignaal nog één doelpunt maar ging wel met een ruime voorsprong rusten. Ruststand 9-15.

De tweede helft zou een helft worden waarin het publiek geen hoogstaand spel te zien zou krijgen. Zowel Quick ‘21 als NKC ‘51 lieten een tamme indruk achter alsof de wedstrijd al beslist was in de eerste helft. Het begin was wederom voor NKC ‘51 dat uitliep naar 10-18. Quick ‘21 deed wat terug bij 12-18 maar was niet bij machten om die achterstand enigszins te verkleinen. NKC ‘51 verzuimde om het verschil groter te maken, ondanks de vele gecreëerde kansen. Bij 13-21 gunde Gerben Wind alle wisselspelers nog speeltijd waarbij Nick Hofstede zijn officiële debuut mocht maken in het vlaggenschip van NKC ‘51. Uiteindelijk wist NKC ‘51 een eenvoudige 24-16 overwinning te boeken en behoudt hiermee haar koppositie en de voorsprong op de concurrentie.

Komend weekeind komt hekkensluiter Juventa uit Hardenberg op bezoek in Nijverdal. Aanvang 16:15 uur in Het Ravijn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer