NKC ’51 verstevigt koppositie met ruime overwinning op concurrent KIOS

Vorige week zaterdag stond voor NKC ‘51 de kraker tegen KIOS uit Ruinerwold op het programma. NKC ‘51 is de nog ongeslagen koploper en staat drie punten los van de gasten, die de tweede plaats bezetten. Bij winst kan NKC ‘51 een belangrijke slag slaan om de koppositie te verstevigen en een belangrijk stap zetten in de richting van het kampioenschap. NKC ‘51 werd vooraf aan de competitie bestempeld als titelkandidaat en tot nu toe worden de verwachtingen waargemaakt. Het was dus zaak voor de ploeg van Gerben Wind om de concurrentie niet dichterbij te laten komen. Na een indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van het plotselinge overlijden van NKC-lid Edwin de Jong, werd er om 19:00 voor het eerst gefloten door arbiter dhr. Spenkelink.

Het was duidelijk te zien dat de belangen groot waren in deze wedstrijd. Zowel NKC ‘51 als KIOS kwamen niet in het gewenste spel en de afronding was ondermaats in de beginfase, daarentegen werd er aan beide kanten goed verdedigd. KIOS opende de score, maar NKC ‘51 kon snel pareren, 2-2. NKC ‘51 bleef moeite houden om de korf te vinden en door twee fraaie schoten van de gasten moest NKC ‘51 in de achtervolging bij 2-4. NKC ‘51 kwam hierna beter in de wedstrijd, maar kon nog niet echt haar stempel drukken. Drie keer op rij maakte het gelijk bij 4-4, 5-5 en 6-6, waarna NKC ‘51 enkele versnellingen hoger begon te spelen. Afgelopen wedstrijden is vaak gebleken dat NKC ‘51 vasthoudt aan haar eigen spel, maar hierin ook kan bijschakelen. Voor het eerst kwam NKC ‘51 op voorsprong en sloeg direct een gaatje van twee, 8-6. KIOS noteerde nog de aansluitingstreffer, maar daarna nam NKC ‘51 het initiatief definitief over. Verdedigend werd er vrijwel niets meer weggegeven en met een duidelijk zichtbaar beter aanvallend vermogen dan de gasten, liep NKC ‘51 uit naar 14-7. NKC ‘51 dacht hiermee de overwinning al binnen te hebben, maar KIOS toonde zich een tegenstander die terecht op de tweede plaats staat en zij maakte direct gebruik van de verslapping bij de Nijverdallers. De voorsprong werd verkleind tot 14-10 en met deze stand leken beide ploegen de rust in te gaan, maar met een fraai doelpunt van NKC ‘51 in de laatste seconden werd de ruststand bepaald op 15-10.

NKC ‘51 wist dat de wedstrijd met deze stand nog niet gespeeld zou zijn en de spelers van Gerben Wind leken zich hier goed van bewust, de ploeg denderde in de eerste minuten over de gasten heen. Over veel schijven werd er gescoord en KIOS had hier zichtbaar geen antwoord op. KIOS moest toekijken hoe NKC ‘51 de stand naar dubbele cijfers bracht bij 20-10. Na een periode van elf minuten wist KIOS ook haar eerste doelpunt in de tweede helft te noteren. Daar waar in de eerste helft door NKC ‘51 nog enige kans werd gegeven aan KIOS door de gasten terug te laten komen, was dit nu niet het geval. Ook aan de gasten was af te lezen dat de wedstrijd gespeeld was en zo ontstond er een plichtmatige tweede helft. Via 23-12 en 25-15 liep NKC ‘51 weer uit naar 28-16. Een mooie gelegenheid om enkele spelers van het reserveteam speelminuten te gunnen in het vlaggenschip. De wedstrijd werd door beide ploegen vrijuit uitgespeeld en KIOS bracht uiteindelijk de eindstand op 32-20.