Rivo Rijssen tankt vertrouwen

Afgelopen zaterdag kleurde de Reggehal oranje. Dynamo was op bezoek in Rijssen.

Beide ploegen hadden wel wat te winnen. Dynamo had de punten nog hard nodig voor lijfsbehoud en was natuurlijk uit op een revanche voor het verlies in de heenwedstrijd. Rivo daarentegen had wel weer eens een (punten)boost nodig na het matige spel van de afgelopen weken.

De eerste set begon Rivo voortvarend, een lekkere servedruk en goede aanvallen en werden beloont met punten en de eerste voorsprong was daar. Dat nog niet alles direct op rit staat en het feit dat de Tubbergse dames ook gewoon heel goed kunnen volleyballen zorgde ervoor dat het gedurende de hele set spannend bleef. De servedruk van o.a. de uitstekende spelende Silke van Wijk en de jarige Marèll Borggreve was aan het einde van de set doorslaggevend voor Rivo. 25-20.

De tweede set was het plan om direct de goede lijn van de eerste set door te trekken. Dat lukte helaas niet en het initiatief was duidelijk voor Dynamo. De voorsprong bleef aan de oranje/zwarte kant maar werd nooit groter dan een punt of 3. Rond de 18 was het Rivo dat langszij kwam en met hard werken werd ook deze set binnengehaald. In ieder geval een wedstrijdpunt in de tas. 25-22 en 2-0 in sets dus.

In set drie lukte het nu wel om volle bak door te stomen. Al snel wisten de dames van Rivo een grote voorsprong op de bordjes te krijgen. Er leek geen vuiltje aan de lucht maar Rivo liet door enkele serveseries de tegenstander toch weer dichtbij komen. Met de steun van het publiek, een foutje van Dynamo en een heerlijke ace als laatste punt was het bevrijdende eindsignaal daar en stond er “gewoon” een lekkere 3-0 overwinning in de boeken. Misschien nog wel belangrijker dan de punten: er is weer een hoop zelfvertrouwen getankt. Dit biedt weer perspectief, plezier en zin om de komende weken weer volle bak te trainen en lekkere wedstrijden te spelen. We hadden als twee speelsters genoemd maar er was er nog 1 die langs deze weg een pluim verdiend: Libero Kim Borkent mocht vandaag vanaf de start beginnen en dat deed ze super!

Zaterdag stappen we weer in de bus richting het hoge noorden. Sneek is de plaats van bestemming. We gaan er alles aan doen om ook daar 3 punten te verdienen. Mocht u zin hebben om mee te gaan. 16.00 uur spelen wij maar er zal zeer waarschijnlijk ook een livestream aanwezig zijn