BC Bousema/JBScues pakt belangrijk punt in Sprundel

BC Bousema/JBScues heeft aan de uitwedstrijd tegen Dekker Keukens A.P. Sprundel één punt overgehouden. Halverwege was de wedstrijd met 2-2 ook al in evenwicht. Winst was er voor Frans van Schaik die in 37 beurten Henk Blauwblomme de baas was. Na 35 beurten stond het nog 34-34, maar de Amsterdammer scoorde tweemaal drie caramboles terwijl zijn tegenstander daar geen enkele carambole tegenover stelde.

Foto: Jaap Gönning

Johan Loncelle moest in een sterke partij tegen Barry van Beers de eer aan de Brabander laten. Na 18 beurten stond er 40-37 op het score bord. Na vijftien beurten stond Loncelle nog op een comfortabele 30-35 voorsprong, maar Van Beers produceerde toen een serie van acht caramboles en gaf de winst niet meer uit handen.

In het tweede deel was Martin Horn duidelijk te sterk voor Dave Christiani. In de eenzijdige partij tussen de beide kopmannen trok de Duitser na 22 beurten met 9-40 aan het langste eind. Bij de stand 8-27 na 21 beurten maakte Horn de partij uit met een serie van 13 caramboles.

De puntendeling kwam tot stand in de partij tussen Gerwin Valentijn en Stefan Galla. Valentijn die aan zijn laatste seizoen bezig is op het hoogste niveau liet opnieuw zien dat hij nog steeds van waarde is voor zijn team. In 21 beurten was hij met 40-22 te sterk voor Galla die daarmee voor de derde keer dit seizoen aan het kortste eind trok. Valentijn sloeg zijn al direct in de eerste beurt met een serie van tien caramboles.

Door deze uitslag tegen de nummer drie van de ranglijst blijft de ploeg van Ronny Hazewinkel op de achtste plaats op vijf punten van de nummer vier Woonwonder/’t Hartje die op 19 maart op bezoek komt in Lochem.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer