Rivo neemt ‘verplichte punten’ mee naar huis

Dit weekend was de hekkensluiter van de competitie, VC Sneek dames 2, de tegenstander van Rivo. Waar thuis met 3-0 werd gewonnen, wilde de ploeg uit Rijssen niets minder dan de 3 punten uit Sneek mee nemen.

Rivo startte goed en met spelverdeelster Lieke Brouwer aan het roer, werd er al snel een voorsprong gepakt van 8-2. Bij het elfde punt maakte Sneek haar eerste punt en kwam op 8-3. De andere 2 punten waren foutserves van Rivo. Rivo hield de thuisploeg goed onder druk en pakte de eerste set eenvoudig met 13-25. Er leek geen vuiltje aan de lucht.

Toch bleek dit niet helemaal waar te zijn. De tweede set liep tot 6-6 gelijk op, maar toen pakte de thuisploeg een voorsprong van 4 punten. Sneek zette Rivo met de serve veel meer onder druk en aanvallend werden kansen niet genoeg gepakt. Veranderingen in de passlinie mochten niet baten en bij 19-14 wisselde Patrick te Vaarwerk Suzan Agterberg (spelverdeelster) en Trijntje Veerbeek (dia) erin. Even leek het er nog op (21-21) dat Rivo terug was in de set, maar Sneek maakte het af door goed en diep te serveren. Rivo verloor de set met 25-21.

De derde en vierde set gingen weer eenvoudig naar de kant van Rijssen. Suzan en Trijntje startten deze sets in de basis en ook Evie Paalman werd gebracht om de pass op orde te brengen. Laatstgenoemde begon meteen sterk en deed wat nodig was, passen en scores mee pakken, erg knap voor de 16- jarige passer loopster. De gemiddelde leeftijd in de pass en aan het net (met Evie en Trijntje voor) was 17 en een beetje, erg jong dus. Rivo won deze sets stoïcijns met 15-25 en 16-25. De drie “verplichte” punten gingen mee naar huis. Het doel ligt nog steeds hoger, maar handhaving is hierdoor een feit.

Volgende week speelt Rivo wéér thuis tegen Donitas. Uit werd er gewonnen, maar thuis in de beker werd er vrij kansloos verloren. Het belooft dus een boeiende pot te worden. Voor het eerst en het laatst hebben we een SUPERSATERDAY dit seizoen. Heren 1 speelt voor dames 1 om 13.30 uur. Na de wedstrijd is er een feest in de kantine, dus een mooie en gezellige besteding van de zaterdag. We zien en horen jullie dan graag (ook) op de tribune