Blauw-Zwart deelt de punten met SDO (W) en neemt daarbij afscheid van de koppositie

Blauw Zwart wist dat het een lastige pot zou worden aangezien beide ploegen nog in de race zijn voor het kampioenschap. Ook had het team uit Wierden vorige week een aantal zieken, waardoor er niet optimaal voorbereid kon worden. Coach Edgar Korf hamerde voor aan de wedstrijd er op dat ze niet mee moesten gaan in het onrustige spel van de tegenstander en zelf het tempo zouden gaan bepalen.

Om 15.20 uur klonk het startsignaal van de wedstrijd Blauw Zwart – SDO (W).

In de eerste minuut wist BZ het eerste doelpunt te maken doormiddel van een strafworp, maar enkele seconden later maakte SDO het al op gelijke stand.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd, want na 17 minuten spelen stond het 4-4.

Wat opviel was dat de thuisploeg niet door de verdediging van SDO kwam en daardoor moeizamer tot scoren kwam. Door kleine foutjes was de bal wat sneller dan de bedoeling was in het vak van de aanval van SDO, waardoor de uitploeg de rust inging met een kleine voorsprong 6-7.

Beide ploegen wisten dat het nog een pittige tweede helft zou worden, aangezien er in de eerste helft vooral doelpunten waren gevallen door strafworpen.

Na stimulerende woorden van coach Korf begon de ploeg uit Wierden vol goede moed aan de tweede helft.

Na 7 minuten spelen stond BZ voor met een verschil van twee doelpunten (10-8). BZ hield de voorsprong lang vol, maar helaas in de laatste minuten wist de ploeg uit Westerhaar het verschil recht te trekken en zelfs nog op een kleine voorsprong te komen. Hier ging BZ niet mee akkoord en zorgde voor een snelle ‘comeback’. Met nog 1 minuut op de klok floot scheidsrechter Huisman af met als eindstand een score van 13-13. Met weinig voorbereidingen heeft de ploeg uit Wierden zich knap staande weten te houden in deze fysieke wedstrijd. Helaas heeft het wel afscheid moeten nemen van de koppositie.