NKC ’51 heeft geen enkele moeite met hekkensluiter Juventa

Zaterdag speelde NKC ‘51 tegen hekkensluiter Juventa uit Hardenberg. Een wedstrijd waarin de verschillen op papier erg groot zijn. Juventa wist uit de voorgaande wedstrijden twee punten te sprokkelen en NKC ‘51 heeft tot nu toe één punt verloren en staat ruim aan kop. Zaak voor de Nijverdallers om geen misstap te maken en de twee punten te houden in Nijverdal. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Bonnema en mw. Jongbloed-Spijkstra.

Dat de verschillen tussen beide ploegen groot waren, werd ook snel in het veld duidelijk. NKC ‘51 wist binnen enkele seconden de score te openen en nam een 3-0 voorsprong waarna Juventa voor het eerst iets terugdeed bij 3-1. In de openingsfase bleef NKC ‘51 scherp en wilde daarin snel het verschil maken. Op alle fronten was NKC ‘51 vandaag de betere, Juventa kon geen vuist maken en moest toezien hoe NKC ‘51 uitliep naar 9-1 en 12-2. NKC ‘51 verloor ietwat de scherpte van de beginfase en liet Juventa de achterstand enigszins te verkleinen bij 13-6. Tot aan de rust wist NKC ‘51 nog driemaal de korf te vinden, Juventa zette daar één doelpunt tegenover. Ruststand 16-7.

De tweede helft zou een kopie worden van de eerste, de wedstrijd was al lang en breed beslist en dit was duidelijk zichtbaar bij beide ploegen. NKC ‘51 speelde ontspannen en frivool en liep verder uit naar 21-7. Juventa wist af en toe fraai de korf te vinden, maar was vandaag simpelweg niet in staat om het NKC ‘51 moeilijk te maken. NKC ‘51 is geen moment in gevaar geweest en deed wat het moest doen. Via 27-11 en 29-13 bepaalde NKC ‘51 met nog eens twee doelpunten op rij de eindstand op 31-13.

Komend weekeind speelt NKC ‘51 de uitwedstrijd in Leek tegen KVW ’22. Aanvang 20:00 uur.