VZ&PC

VZ&PC troef Oldenzaal af in spannende derby

De Vriezenveense waterpoloheren hadden nog wat recht te zetten na de fors uitgevallen nederlaag in Oldenzaal. VZ&PC begon scherp aan de wedstrijd, Smelt met een kogel in de bovenhoek brak de wedstrijd open 1-0 maar moest alle zeilen bij zetten, al in de eerste periode moesten de Vriezenveners al 5 ondertallen incasseren.

J. Roelofsen tekende voor de tweede treffer maar OZ&PC bleef nipt aan de leiding 2-3. In de tweede periode kregen Smelt en N. Sportel van de Oldenzalers bijna geen ruimte meer om gevaarlijk te worden waardoor de andere aanvallers van VZ&PC de kans kregen om de ploeg op het goede spoor te zetten.

Met name M. Bloemhof was op schot en tekende voor 3-3 en 4-3,met een strafworp kwam OZ&PC weer op gelijke hoogte. Met enig fortuin leidde een schot van Bloemhof 1sec voortijd weer tot een Vriezenveense voorsprong 5-4.

In de derde periode leek VZ&PC de grip te verliezen, met een snelle counter, een vleugelschot en een strafworp wisten de Oldenzalers tot driemaal toe keeper Sanderman te passeren . Door een doelpunt van B. Sportel kon VZ&PC nog aanhaken 6-8.

OZ&PC altijd sterk in de laatste periode kreeg een hevig gemotiveerde Vriezenveense ploeg tegenover zich en weerde zich danig in de duels en kroop door een fraai schot van K. Spit dichterbij 7-8, de Stamper ontplofte bijna toen J. Roelofsen op de midvoor met een mooie actie VZ&PC weer op gelijke hoogte wist te brengen 8-8.

VZ&PC overleefde hierna een ondertal en deed Bloemhof weer van zich spreken door van afstand de Oldenzaalse keeper met een laag schot te verrassen 9-8.
De Vriezenveense ploeg verzuimde daarna om met overtal verder uit te lopen. Door een slimme actie van B. Sportel kwam deze alleen voor de Oldenzaalse keeper te staan en vergrootte de Vriezenveense voorsprong 10-8.

Een overtal van OZ&PC om dichterbij te komen mislukte en stelde VZ&PC in staat om via T. Roelofsen op de midvoor verder uit te lopen 11-8. Een volgende overtal voor de Oldenzaalse ploeg strandde eveneens en liet VZ&PC zich van de beste kant zien aan het talrijke publiek 11-8.

Aanstaande zaterdag gaat de ploeg op bezoek in sportstad Heerenveen tegen het laaggeplaatste SGH Heerenveen.

Setstanden

2-3
5-4
6-8
11-8

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer