Zorgeloze overwinning Blauw Zwart

De ploeg uit Wierden pakt zorgeloos punten tegen de Glanerbruggers. Zaterdag stond Blauw Zwart in Wierden tegenover Ons Clubje waar de vorige keer in de uitwedstrijd in Glanerbrug een ruime overwinning werd behaald. Blauw Zwart wist wat ze te wachten stond en wat er te verwachten was.

Blauw Zwart begon scherp en liet in de eerste paar minuten gelijk zien dat ze aan de sterkere hand waren. Na een kwartier in de eerste helft kwamen er mooie aanvallen maar werd er een korte periode minder gescoord. De Wierdenaren hielden de verdediging ook goed dicht en bracht zichzelf niet in problemen. Na deze korte fase liep het weer goed en Blauw Zwart creëerde mooie kansen met als vervolg een mooie reeks doelpunten. De ruststand was dan ook 15-4 voor de ploeg van Edgar Korf.

In de rust werd duidelijk dat Blauw Zwart in de aanval teveel wilde en dat ze meer hun rust moesten bewaren in het spel en vooral hun eigen spel moesten blijven spelen. Met deze woorden ging Blauw Zwart de tweede helft in. Na de rust pakten de Wierdenaren het scorend vermogen al snel weer op. In het laatste kwartier van de tweede helft nam de thuisploeg wat gas terug, waardoor de scores minder makkelijk vielen. Echter is de overwinning nooit in gevaar geweest. De scheidsrechter floot af met een ruime overwinning voor de thuisploeg. Eindstand 22-9. Door het verrassende puntverlies van Elko komt Blauw Zwart weer op gelijke hoogte en delen ze nu de 1ste plaats met Elko.

De ploeg uit Wierden heeft nu 2 weken rust. Op 11 maart word de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen SDO (S) in Schoonoord.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer