Den Ham lijdt nipt verlies tegen Oranje Nassau

v.v. Den Ham heeft de stijgende lijn afgelopen zaterdag niet kunnen doortrekken. In Almelo werd er met 1-0 verloren bij Oranje Nassau.

In de uitwedstrijd tegen ON trokken de mannen van trainer/coach Weghorst aan het kortste eind. De wedstrijd ging behoorlijk gelijk op.

Meerdere mogelijkheden

De Hammenaren begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden in de eerste helft meerdere mogelijkheden op de score te openen.  Kansen voor Thomas Remmink in de zevende minuut, een schot op de lat van Luuk Kuiper in de elfde minuut en nog een tweetal prima mogelijkheden voor Daan Timmerman in de achttiende en 39ste minuut. De bal vloog er echter niet in en aan de andere kant stond doelman Ekkel zijn mannetje.

Verzorgd spel

Na de pauze was het Oranje Nassau dat de bovenliggende ploeg was, met technisch iets beter verzorgd spel. De Almeloërs kregen prima kansen in de 53ste minuut met een schot op de lat die terug caramboleerde voor de doellijn. Ook zag men een prima kopkans in de 75ste minuut voor Oranje Nassau. Slechts twee minuten later zag Jeroen Bolks zijn inzet gekeerd door de paal en even later was doelman ter Riet attent bij een inzet van Thomas Remmink.

Beide kanten

Het kon in deze wedstrijd dus beide kanten op vallen. De toeschouwers hadden zich al verzoend met een puntendeling, toen Thijs Hendriks zich in de 86ste minuut vrijspeelde en toch doelman Ekkel het nakijken gaf. In de slotminuten moesten de Hammenaren ook nog met tien spelers verder, toen Jorn Veldhuis een tackle beloond zag worden met zijn tweede gele kaart. De resterende tijd was te kort om nog een verbetering in de stand aan te brengen.

De fraaie opmars van Den Ham van de laatste weken is daardoor even stil gevallen. Alle kansen zijn echter aanwezig om komende week in de derby tegen Vroomshoopse Boys weer de draad op te pakken.