Jolly Jumpers niet door naar de halve finale van de beker

Op woensdagavond 22 februari speelden de meiden van Jolly Jumpers de kwartfinale in de beker. De tip-off was om 20:30 in Barendrecht.

De meiden van Jolly Jumpers begonnen sterk aan de wedstrijd. In de eerste aanval liet Jasmijn de Ceuninck van Capelle al snel weten dat we er waren. De aanval liep goed door en er vielen mooie 2punters en ook vlekkeloze 3punters van Marell Glaubitz en Kianna Wiens. Ook bij de meiden van Startportaal Binnenland vielen de ballen in het netje. Beide teams vochten in de aanval maar lieten steken vallen in de verdediging. Zo eindigde het eerste kwart al in hoge scores namelijk, 29-28.

In het tweede kwart liepen de roodhemden gelijk met 4 scores achter elkaar uit op Startportaal Binnenland. Er stond een sterke verdediging waardoor de tegenstander niet veel tot scoren kwam. Ook in dit kwart vielen een paar mooie 3punters van onder andere Jade Brughuis. We gingen de rust in met een tussenstand van 42-49.

Na de rust wisten de roodhemden niet hetzelfde niveau vast te houden waar mee geëindigd werd. Er werd veel druk gezet door de meiden van Startportaal Binnenland waardoor de aanval niet meer liep en er vele missers werden gemaakt. Ook werden er fouten gemaakt in de verdediging en viel de ene na de andere bal in het verkeerde netje. Hierdoor kwam de tegenstander weer dichtbij en eindigde het 3e kwart met 64-63.

Ook het 4e kwart wisten de meiden van Jolly Jumpers geen switch te maken. Ze waren zoekende en de ballen vielen er niet meer in. Het spel werd fysieker, maar alleen de meiden van Startportaal Binnenland haalden er voordeel uit. Eindstand: 79-70.

Kom de meiden aanmoedigen bij de volgende thuiswedstrijd, aanstaande zaterdag om 18:45 tegen Den Helder Suns. Tot dan!