Jolly Jumpers onderuit in Haarlem

Op zaterdag 11 februari reisden de dames van Jolly Jumpers af naar Haarlem. Om 21:00 klonk het eerste fluitsignaal; de wedstrijd ging van start.

De eerste score werd genoteerd aan de kant van Haarlem. Zij maakten een 5-0 run waardoor de Tubbergse dames even op scherp werden gezet. Twee achtereenvolgende scores aan de kant van de Jumpers zorgden voor een evenwichtige stand na zo’n 3 minuten. Een scherp schietend Tripple Threat maakt het de Jumpers moeilijk, maar de Jumpers blijven hard werken (25-13).

Het tweede kwart verliep rommelig. Veel balverlies aan beide kanten en veel missers. De Jumpers hadden het moeilijk om de wedstrijd naar hen toe te trekken. Toch weet de Tubbergse formatie redelijk terug te komen aan het eind van het tweede kwart, met een mooie buzzer beater in de laatste seconde (38-30).

Koppen bij elkaar, hoofd omhoog en agressiviteit op het veld. Het werd immers nu tijd om aan te sluiten en te zorgen voor een voorsprong. De Jumpers moesten nu gebruik maken van hun kwaliteiten; de bal inside brengen, zorgen voor de rebound en hard blijven werken in de defence. De dames van Tripple Threat bleven maar raakschieten en de Jumpers liepen achter de feiten aan (54-38).

In het vierde kwart werd er een zone defence ingezet door de Jumpers om op die manier aansluiting te vinden. Het lukte de roodhemden maar niet om grip te krijgen op de wedstrijd en dat resulteerde in een nederlaag (76-55).

Volgend weekend zijn de Tubbergse dames vrij. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op woensdag 22 februari, een bekerwedstrijd. Er wordt dan gespeeld tegen CBV Binnenland om 20.30 uur in Barendrecht.