Senger en Tulk wederom winnaar Champions Tour Straat

Bas Senger van KV Beuningen en Silke Tulk van KV Kleine David hebben bij de senioren de Grolsch Champions Tour op het onderdeel straat gewonnen. Deze klootschietwedstrijd bepaalt de samenstelling van de nationale selectie. Beide wonnen de wedstrijd afgelopen seizoen ook in hun eigen klasse.

De laatste wedstrijd werd dit jaar verschoten in Lochem bij KV Klein Dochteren. Op een smalle baan met aan beide zijden bermblokken, gooiden de klootschieters 1000 meter. Diegene die het minst aantal schoten nodig had om de finish te passeren, won. In de hele Tour werden er zes wedstrijden gegooid, waarvan de beste vier resultaten tellen. Het werd een dag met veel lange schoten, doordat de kloten via de bermblokken sneller de straat opliepen. De een had hier iets meer geluk dan de ander. Het langste losschot van de dag was voor Ramon Halleriet van KV Zwolle, hij gooide met zijn eerste schot een afstand van 300 meter. Luuk Zanderink van KV Beuningen wist de 1000 meter in zes schoten te overbrugden en werd hierdoor dagwinnaar bij de mannen.

King and Queen of the Roads

De winnaar van de Grolsch Champions Tour op het onderdeel straat mag namens Nederland deelnemen aan de prestigieuze wedstrijd King and Queen of the Roads in Ierland. Deze wedstrijd vindt plaats in het laatste weekend van september. Afgelopen jaar hebben zowel Senger als Tulk ook deelgenomen, waarbij laatstgenoemde haar zesde titel wist te veroveren. Voor Senger wordt het zijn tweede deelname op rij, voor Tulk haar veertiende.

Jeugd

Bij de jeugd wisten Bart Lucas van KV Hertme en Lotte Telgenhof oude Koehorst van KV Reutum de winst te pakken. Zij gooiden beide een prima laatste wedstrijddag, waarbij Lotte zelfs in de voorlaatste wedstrijd haar overwinning al binnensleepte. Voor beide jeugdspelers zal het hun eerste wedstrijd in Ierland worden, waarbij Lotte tevens debuteert in een interland. Bart maakte eerder deel uit van de EK selectie, afgelopen mei.

Allround

Eerder werden de onderdelen veld en zetten al afgerond. Als sporters deelnemen op alle drie onderdelen, dingen ze automatisch mee naar de allroundtitel in de Grolsch Champions Tour.

Dit jaar was de titel bij de mannen voor Luuk Zanderink van KV Beuningen, bij de vrouwen voor Silke Tulk van Kleine David. Lotte Telgenhof oude Koehorst én Bart Lucas pakten, naast de straattitel, ook de allroundtitel bij de jeugd. Een knappe prestatie van het jonge duo uit Twente, die maar wat trots waren op hun glazen plaquette met gravering.

EK 2024

Volgend jaar staat er in het Hemelvaartsweekend weer een EK klootschieten op het programma. Dit keer zal de Nederlandse selectie afreizen naar Noord-Duitsland om daar, op drie onderdelen, te strijden om de Europese titels. De selectiewedstrijden voor dit EK zullen dit jaar in september beginnen. Dan zal er bepaald worden welke 10 heren, 6 dames, 4 jongens en 3 meisjes Nederland zullen vertegenwoordigen op de onderdelen straat, veld en zetten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer