Zaalvoetballers Excelsior ’31 slepen punt uit het vuur dankzij knappe comeback

De zaalvoetballers van Excelsior ’31 hebben vrijdag gelijkgespeeld in de Eerste Divisie. De ploeg uit Rijssen vocht zich in de thuiswedstrijd tegen Drs. Vijfje terug na een 0-4 achterstand en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel.

Doordat vaste spelers als Remco van Leeuwen, Rik Voortman en Lucas Aydin niet konden spelen, werden oudgedienden Jan Borghuis en Arnoud Baan aan de wedstrijdselectie toegevoegd. De Rijssense formatie begon hierdoor aan een ietwat onwennige samenstelling.

Slordige achterstand

Excelsior kwam niet lekker uit de startblokken en door onoplettendheid en miscommunicatie keek het bij rust tegen een slordige 0-3 achterstand aan. Na de thee kwam Excelsior ’31 een stuk beter uit de verf. Met de ervaren Borghuis en Baan voorop in de strijd creëerde het veel kansen. Maar de keeper van de bezoekers was een grote sta-in-de-weg voor Excelsior. Halverwege de tweede helft een domper voor Excelsior ’31. Drs Vijfje scoorde uit hun eerste kans in de tweede helft de 0-4.

Verdiende gelijkmaker

De wedstrijd leek gespeeld, maar Excelsior gaf niet op.  Acht minuten voor tijd kreeg Excelsior eindelijk loon na werken. Dit was ook de fase van spits Cor Pongers. In een tijdsbestek van slechts drie minuten maakte Pongers een loepzuivere hattrick. Met nog vijf minuten speeltijd stond het ineens 3-4. De bezoekers werden overrompeld en Excelsior ’31 rook bloed. Drie minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker (4-4). Door hoog druk zetten belande de bal via een tegenstander in het doel bij de Groningers.

Het publiek veerde op. Excelsior kreeg vervolgens nog twee goede mogelijkheden op een overwinning, maar dat was teveel van het goede. Eindstand: 4-4, met het publiek als grote winnaar. Aankomende vrijdag speelt Excelsior ’31 wederom een thuiswedstrijd. In Sporthal de Reggehal trapt het dan om 21.00 uur af tegen LZV/Kuypers.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer