NKC ’51 na nieuwe zege op rand van kampioenschap

Na twee competitievrije weken moest NKC ‘51 afgelopen zaterdag in het Ravijn aantreden tegen ZKC ‘19 uit Zuidwolde. In de heenwedstrijd werd er door NKC ‘51 moeizaam gewonnen van de gasten. In de strijd om het kampioenschap heeft NKC ‘51 nog twee overwinningen nodig, mocht nummer twee Ritola geen punten laten liggen. In deze thuiswedstrijd moest er dus worden afgerekend met ZKC ‘19. De wedstrijd stond onder leiding van arbiters Willemse en Ruitenbeek.

NKC ‘51 wist dat het scherp moest beginnen tegen ZKC ‘19 en dat gebeurde. Vanaf minuut één had NKC ‘51 het initiatief en moest dat zien vast te houden. Na de 3-0 van de Nijverdallers was het ZKC ‘19 dat ook voor het eerst op het scorebord kwam, maar de gasten hadden geen antwoord op het spel van de thuisploeg en moest toezien dat NKC ‘51 de voorsprong verder uitbreidde naar 7-1. Af en toe liet ZKC ‘19 haar aanvallende kwaliteiten zien, maar NKC ‘51 gaf weinig kansen weg. Halverwege de eerste helft had NKC ‘51 een comfortabele voorsprong opgebouwd van 11-5. Het sporadische achterverdedigen werd genadeloos afgestraft omdat alle acht spelers van coach Gerben Wind met scherp schoten. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd al in de eerste helft werd beslist. In een erg doelpuntrijke eerste helft wist NKC ‘51 in de eerste vijfentwintig minuten maar liefst twintig keer te scoren. ZKC ‘19 kon daar ongeveer de helft tegenover zetten en zo gingen beide ploegen rusten met een ruststand van 20-11.

In het begin van de tweede helft werd er door NKC ‘51 even niet met dezelfde scherpte gespeeld en incasseerde de ploeg vrij snel twee tegendoelpunten, 20-13. Dit leek NKC ‘51 weer wakker te schudden en met vier doelpunten op rij maakte het ZKC ‘19 duidelijk dat er niets te halen zou vallen in Nijverdal, 24-13. Verdedigend liet NKC ‘51 de touwtjes echter wat vieren waardoor ZKC ‘19 in de tweede helft mee bleef scoren, mede door enkele invallers die erg scherp waren. Om en om werd er gescoord tot 28-17, waarna ZKC ‘19 een wat gemakzuchtig NKC ‘51 afstrafte en de achterstand wat draaglijker maakte bij 29-22. Toch kwam de overwinning van NKC ‘51 geen enkel moment in gevaar en boekten de Nijverdallers een afgetekende 32-23 overwinning.

Komend weekeind speelt NKC ‘51 haar kampioenswedstrijd tegen de nummer twee Ritola in Zuidlaren, aanvang 18:40 uur. NKC ‘51 heeft aan één punt genoeg om promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen.