Apollo 8 wint spannende vijfsetter van Sneek

Het blijft ongemeen spannend in de kampioenspoule van de volleybal eredivisie. Apollo 8 blijft in de race voor de eerste twee plekken na een overwinning in en op Sneek. De Bornse eredivisionist keek tegen een 2-0 achterstand aan, maar toonde veerkracht en sleepte alsnog de overwinning binnen (2-3).

Na de 3-0 nederlaag tegen Utrecht moest Apollo 8 in Sneek winnen om nog rol van betekenis te spelen in de kampioenspoule. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, in de reguliere competitie waren de teams aan elkaar gewaagd (twee wedstrijden, twee vijfsetters). Na twee sets zat de thuisploeg op rozen (twee keer 25-21), maar Apollo 8 gaf niet op. De derde set ging naar de bezoekers (19-25) waarop een spannende vierde set volgde. Apollo 8 trok aan het langste eind (22-25) en dwong een vijfde set af. Daarin was het in ruime cijfers (4-15) te sterk voor de thuisploeg en pakte daarmee de broodnodige punten.

Gebrand

‘Na het verlies van afgelopen woensdag waren we gebrand om de wedstrijd tegen Sneek te winnen’, vertelt speelster Eline Rohaan. ‘Het begin van de wedstrijd ging gelijk op maar we konden het twee keer helaas niet doortrekken tot het einde van de sets. Ondanks de achterstand gaven we niet op en wisten we de wedstrijd knap om te draaien van een 2-0 achterstand naar een mooie 2-3 overwinning’. Gestreden voor elke bal ‘We hebben de lastige uitwedstrijd bij VC Sneek weten te winnen. De 1e twee sets was het aanvallend goed, serverend was het echter net niet goed genoeg. Vanaf set 3 serveerden we met meer druk en maakten we wat minder fouten. Daar komt bij dat de 1e libero van VC Sneek geblesseerd uitviel. We hebben de hele wedstrijd gestreden voor elke bal en hebben weer ons eigen niveau gehaald. Dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden’, licht Bart Oosting na de wedstrijd toe.

Zaterdag 18 maart volgende wedstrijd

Apollo 8 speelt op zaterdag 18 maart de volgende wedstrijd in de kampioenspoule. Tegenstander is Sliedrecht Sport. ‘We kunnen de support van onze fans goed gebruiken’, zegt Bart Oosting. ‘We hopen op een volle sporthal De Veste in Borne’. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20 uur.