Amicitia speelt zich veilig na bizarre eindfase

Na de krokusvakantie stond voor Amicitia bij de herstart van de zaalcompetitie de thuiswedstrijd tegen KVW ’22 uit Leek op het programma. De uitwedstrijd vorig jaar verliep weliswaar moeizaam, maar werd toch winnend afgesloten. De Toyota Drent formatie had zich deze keer ingesteld op een tegenstander die het fysieke aspect niet schuwt.

Het werd een wedstrijd waar beide ploegen flink aan elkaar gewaagd waren. Er werd om en om gescoord (6-6) en toen Amicitia met een grotere marge (11-7) de rust dacht te bereiken, kwam KVW toch weer terug tot de aansluitingstreffer. Ruststand 11-10.

In de tweede helft nam Amicitia steeds meer het initiatief. Uitblinker Floor Wessels scoorde de 12-10, de zesde van haar zeven treffers in totaal. Na ruim dertien minuten prikte David Sluijer slim onder de korf de 17-14 binnen. Daarna zorgde Kelly Landkroon er met haar treffer voor dat de marge van drie gehandhaafd bleef (18-15). Maar KVW gaf niet op en vocht zich af en toe letterlijk terug in de wedstrijd (18-17). In de slotfase bleven de treffers aan beide zijden vallen en bij 20-19 leek de wedstrijd gespeeld.

Wat zich toen afspeelde verraste alle aanwezigen in sporthal De Stamper. In wat leek een laatste aanvalsactie van Amicitia werd de korfbalpaal flink geraakt waardoor die afbrak. De toegekende strafworp moest nog wel worden genomen en na enig overleg werd de juiste modus hiervoor gevonden. Aanvoerder David Sluijer nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde de beslissende 21-19. De resterende halve minuut werd gecontroleerd uitgespeeld. KVW drong nog wel aan maar kon geen treffer meer produceren.

Na afloop volop blijdschap bij Amicitia en coach Rick Keus. Door dit resultaat en de resultaten van andere teams in de poule heeft de ploeg zich veilig gespeeld. Ondanks alle blessures en bovendien met behulp van spelers uit de gehele selectie. Volgend zaalseizoen dus opnieuw Overgangsklasse zaalkorfbal in Vriezenveen.

Amicitia 2 scoort belangrijke punten

De ploeg van trainer Steven Green behaalde een belangrijke overwinning tegen de reserves van KVW ’22. Waar de uitwedstrijd nog werd verloren, bleven nu de belangrijke punten in Vriezenveen (19-14). De junioren van A1 moesten hun meerdere erkennen in Dindoa A1. Zij verloren met 18-21.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer