Amicitia toont herstel tegen kampioen NKC ‘51

Voorafgaand aan de wedstrijd in Nijverdal feliciteerde Amicitia de kersverse kampioen NKC ’51 met de promotie naar de Hoofdklasse in de zaalcompetitie. Een prima prestatie met een terechte winnaar. Bovendien goed voor de uitstraling van het korfbal-imago van onze regio.

Formeel stond er, behalve de spreekwoordelijke eer, niets meer op het spel. Desondanks maakten beide teams er een leuke wedstrijd van. In de eerste helft bleef de Toyota Drent formatie goed meedoen, al moest het steeds weer in de achtervolging. Ruststand 16-14.

Na rust kwam Amicitia terug tot de aansluitingstreffer (18-17), maar daarna stelde NKC orde op zaken en was het de beter scorende ploeg (28-18). In de slotfase werd er door beide ploegen nog gescoord, maar de punten bleven in Nijverdal. Eindstand 33-22.

Met een laatste (thuis)wedstrijd voor de boeg is het einde van de zaalcompetitie voor Amicitia in zicht. Voorlopig staat het op de vierde plaats in de poule. Ooit werd bestuurlijk uitgesproken dat Amicitia een stabiele Overgangsklasser wil zijn. Dat doel is zeker behaald, want opgeteld in deze eeuw zijn dat inmiddels zestien seizoenen.

Komende zaterdag speelt Amicitia de thuiswedstrijd tegen Juventa. De ploeg uit Hardenberg neemt afscheid van haar verblijf in de Overgangsklasse. De wedstrijd in sporthal De Stamper begint om 20:00 uur.

Overige uitslagen

Amicitia 2 kent een sterke eindfase in de competitie. Na de handhaving vorige week in Almelo werd nu in Nijverdal verdiend gewonnen van NKC ’51 2 met 20-23 (13-13). De ploeg van coach Steven Green staat op een vierde plaats in de poule. De junioren van Amicitia A1 verloren hun uitwedstrijd met ruime cijfers tegen titelkandidaat Unitas/Perspectief (23-9).

Amicitia 3 heeft zichzelf een prima uitgangspositie verworven voor het kampioenschap. Na een 21-14 thuisoverwinning tegen Oranje Zwart 2 heeft het alle kans op de titel. Bepalend is komende zaterdag in Nijverdal de wedstrijd tegen NKC ’51 5 om 20:35 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer