Apollo 8 wint nipt van Sudosa

Apollo 8 blijft in de race voor plaatsing van de play offs om de landstitel. In Assen beleefde de Bornse formatie een moeizame avond en won het in vijf sets (2-3) van Sudosa.

Apollo 8 speelde op zaterdag 25 maart een uitwedstrijd in de kampioenspoule tegen hekkensluiter Sudosa-Desto. Het team van Thijs en Bart Oosting had het erg lastig, maar trok toch aan het langste eind (2-3 winst). Door de overwinning blijft het team in de race voor plaatsing van de play offs om de landstitel. Het team staat momenteel op een derde plaats met slechts één punt minder dan Sneek (nummer twee) en twee minder op koploper Utrecht.

Blijven strijden

‘We begonnen de wedstrijd tegen Sudosa niet zoals we van plan waren. Passend was het onder de maat en aanvallend kwamen we er moeilijk doorheen’, licht Eline Rohaan toe. ‘Maar door samen met elkaar te blijven vechten voor elk punt, hebben we de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 gewonnen. We lieten zien dat we als team sterk staan en namen twee belangrijke punten mee terug naar Borne’.

Goed spel

Trainer Thijs Oosting vervolgt: ‘We hebben met heel veel strijd twee punten mee weten te nemen uit Assen. Sudosa speelde een goede wedstrijd en had verdedigend overal een handje onder. Na de 2-1 achterstand lukte het ons om de laatste twee sets te winnen en daarmee twee wedstrijdpunten mee te nemen naar Borne. Dat kwam mede vanwege goed spel van onder andere Eline Rohaan, Noa Krikhaar en Lisa Louwrink’.

Woensdag 29 maart thuis tegen Utrecht

Apollo 8 speelt op woensdag 29 maart de volgende wedstrijd in de kampioenspoule. Tegenstander is koploper Utrecht. De wedstrijd begint om 20 uur in sporthal De Veste. Zondag 2 april speelt Apollo 8 opnieuw een thuiswedstrijd. Om 14.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal tegen VC Sneek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer