BC Bousema JBS/cues wint verdiend van nummer drie

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBScues.nl hebben aan de berlangrijke wedstrijd in de strijd om een play off plaats tegen de nummer drie van de ranglijst Woonwonder ‘t Hartje uit Oosterhout twee punten overgehouden. Halverwege had de ploeg van captain Ronny Hazewinkel een 4-0 voorsprong genomen door overwinningen van respectievelijk Frans van Schaik en Sander Jonen. De beide Amsterdammers in Lochemse dienst waren te sterk voor Frank Martens, 40-27 in 32 beurten en tegen Ivan Stitschinsky, 40-36 in 45 beurten. Uiteindelijk werd het 6-2 voor de thuisclub. Op beide tafels gingen de partijen vooral in het eerste deel gelijk op, maar met name Van Schaik wist in het tweede deel afstand te nemen van Martens. Jonen had meer moeite om een gaatje te slaan maar finishte toch als eerste. Zijn tegenstander moest in de nabeurt vijf caramboles maken voor een remise, maar kwam niet verder dan één carambole.

In het tweede deel ging de partij tussen de beide kopmannen, Johan Loncelle en Erwin Kivits tot de achtste beurt gelijk op, 8-7, maar in de elfde beurt sloeg Loncelle toe met een serie van twaalf caramboles en speelde vanaf dat moment een gewonnen partij. Hij finishte na 31 beurten. Kivits kwam nog tot 25 caramboles. De kers op de taart voor de ploeg van Ronny Hazewinkel ,moest komen uit de partij van Stefan Galla tegen Harrie van Ven. Galla leek goed op weg, 18-9 na dertien beurten, maar met series van zes en zeven caramboles van Van de Ven kantelde de partij in zijn nadeel. Aan het eind werd het toch nog even spannend,maar het was de Brabander die na 35 beurten met 33-40 aan het langste eind trok. “Ben ontzettend blij met deze overwinning en heb veel waardering voor de inzet van mijn spelers”, aldus de captain na afloop. “Zowel Stefan als Johan hadden dit weekend ook verplichtingen elders en dat was duidelijke te zien in het tweede deel van hun partijen”.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer