Blauw Zwart behoudt koppositie na overwinning op SDO (S)

Na twee vrije zaterdagen stond voor Blauw Zwart de wedstrijd tegen SDO uit Schoonoord op het programma. Het vorige duel tussen de twee teams werd met ruime cijfers gewonnen door de Wierdenaren, toch wisten zij dat dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden.

Om 16:00 werd afgegooid in Schoonoord. In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen zoekende, aan beide kanten werden veel foutjes gemaakt. De wedstrijd ging in de beginfase dan ook gelijk op, na een kwartier spelen stond er een stand van 3-3 op het scorebord. Blauw Zwart kwam aanvallend op gang en vond viermaal op rij de korf. Door wat verdedigende slordigheden aan Wierdense kant wist SDO toch aan te haken en bleef de wedstrijd gelijk opgaan (8-8). Het leek erop dat met een gelijke stand de rust in zou worden gegaan. Toch wist Blauw Zwart vlak voor rust nog een gaatje te slaan door twee mooie afstandsschoten van Susan Borger. De kleedkamer werd opgezocht met een stand van 8-10.

De taak aan Blauw Zwart om deze voorsprong in de tweede helft verder uit te breiden. Dit lukte, Blauw Zwart wist de korf te blijven vinden, daar waar SDO moeite had met scoren. Hierdoor kon Blauw Zwart zich via een 9-13 voorsprong naar een verdiende overwinning spelen, eindstand 12-18.

Door deze overwinning behoudt Blauw Zwart de koppositie en hebben zij het in het slot van de competitie alles in eigen handen. Zaterdag om 15:20 staat voor Blauw Zwart de thuiswedstrijd tegen Vakgericht op het programma.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer