Blauw Zwart pakt belangrijke punten in titelstrijd

Zaterdag 18 maart kreeg Blauw Zwart in sporthal N’Dikken de studenten van Vakgericht op bezoek. Eerder dit seizoen troffen deze ploegen elkaar in Enschede. Deze wedstrijd eindigde in 10-20 voor de Wierdenaren. Desondanks mocht deze zaterdag Vakgericht niet onderschat worden en moest er hard gewerkt worden om de 2 punten in Wierden te houden. Om 15:20uur werd er afgegooid in een goed gevulde sporthal in Wierden. Het eerste kwartier verliep moeizaam voor beide ploegen. Vakgericht opende snel de score maar dat bleek ook het enige doelpunt in het eerste kwartier. Blauw Zwart moest in de beginfase op gang komen maar eenmaal op gelijke hoogte (1-1) liep Blauw Zwart uit. Aanvallend werden er genoeg kansen gecreëerd alleen liet de afronding vaak te wensen over. Na het eerste half uur zochten beide ploegen de kleedkamers op met 8-3 op het scorebord.

Na de rust had Blauw Zwart het betere van het spel. Door goede lange aanvallen te spelen heeft Vakgericht niet de kans gehad om terug in de wedstrijd te komen. Via 13-5 speelde Blauw Zwart de wedstrijd keurig uit. Dit resulteerde tijdens het laatste fluitsignaal in een 16-9 eindstand op het scorebord. Door het harde werken van de ploeg uit Wierden bleven de 2 punten verdiend in Wierden. Hierdoor staat Blauw Zwart nog steeds op de eerste plek in de 3e klasse. Volgende week treffen de Wierdenaren in Elim de nummer 2 in deze 3e klasse. Elko heeft, net als Blauw Zwart, 21 punten behaalt tot nu toe in de competitie. Zelfs het doelsaldo van beide ploegen is vrijwel identiek aan elkaar. In Wierden werd deze spannende ontmoeting tussen beide ploegen 20-11. Blauw Zwart kan dus volgende week alle support gebruiken in Elim bij deze uiterst belangrijke wedstrijd in strijd om de koppositie in de 3e klasse. Er zal om 15.20uur afgegooid worden in sporthal De Brug in Elim.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer