Blauwwitters verliezen wederom nipt

In het duel met MVV’69 had de BZSV de Blauwwitters voor de tweede wedstrijd op rij de punten binnen handbereik, maar stond het uiteindelijk toch met lege handen. Bij aanvang van de wedstrijd zat de stemming er al goed in op Sportpark ’t Wooldrik. Het thuisduel tegen de nummer acht van de competitie werd feestelijk ingeluid door de opening van het nieuwe hoofdveld. Ondanks de feestelijkheden waren het de revanchegevoelens die de boventoon voerden bij de ploeg uit Borne. Bij de heenwedstrijd eerder dit seizoen kregen de Blauwwitters namelijk in het laatste half uur drie rode kaarten voorgehouden. Daardoor zag het toen een zeker lijkende overwinning uit handen glippen. Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje leek het een prachtige voetbalmiddag te worden, maar de Blauwitters begonnen zeer matig aan de wedstrijd. MVV had het betere van het spel en probeerde met veel positiewisselingen ruimte te creëren, om door de stugge Bornse defensie te komen. Veel verder dan een aantal corners kwam de ploeg uit Marle niet. Na twintig minuten waren het de Blauwwitters die het dichtste bij een doelpunt kwamen. Kent Arslani schoot na een goede dribbel de bal op de lat. In een bij vlagen harde wedstrijd, waar 7 keer geel werd getrokken waren de kansen schaars en was 0-0 dan ook een logische ruststand.

In de 2e helft ging de wedstrijd meer gelijk op en kwamen de Blauwwitters meer aan het voetballen. Dit leidde meteen tot twee gevaarlijke momenten voor de Bornenaren. Waarbij de grootste kans voor Bas Siccama was. Na een goede voorzet probeerde Siccama met een laag schot MVV keeper Remco Haselhorst te verschalken. Haselhorst redde echter zeer knap met zijn voet. Zo bleef de score in evenwicht en de wedstrijd uiterst spannend. Rond de tachtigste minuut stuurde de coach van MVV zijn laatste man mee naar voren, om zo meer druk uit te oefenen op de Bornse defensie. Dit had effect want de Blauwwitters werden meer naar achteren gedrongen. Het leidde in de 85ste minuut tot een zeer grote kans voor aanvaller Jelmer Ekkel. Hij vond echter keeper Tom Markvoort op zijn pad, die met een prachtige reflex de brilstand op het scorebord hield. MVV bleef komen en kreeg uiteindelijk in blessuretijd toch loon naar werken. Het was invaller Jesse Ekkel die met een schot van buiten het strafschopgebied de Bornse formatie in rouw dompelde. In de minuut die nog viel te spelen gooiden de Blauwwitters alles naar voren, maar dit mocht niet meer baten. Voor de tweede wedstrijd op rij is een nipte nederlaag een feit. Zaterdag 25 maart mogen de mannen van Ali Gozukeles het opnemen in en tegen Lemele, de ploeg waar in de thuiswedstrijd met 2-1 van werd gewonnen. De wedstrijd op sportpark Zandeinde begint om 15:00 uur

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer