De kraker én derby tussen NEO en TVC: “Het is meer dan alleen drie punten en de koppositie”

Aanstaande zondag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma in de eerste klasse E. Los van het feit dat TVC ’28 uit Tubbergen en NEO uit Borne bijna buurmannen zijn, zijn het ook de nummer één en twéé van de competitie. “Het is niet alleen de derby, maar het is ook de topper. Hoe mooi is het dat we tegen een club uit de buurt kunnen vechten voor de titel?”, aldus TVC-speler Koen Leemhuis.

Koen speelt voor het eerst dit seizoen in de hoofdmacht van TVC. “Vorig jaar speelde ik een jaartje in het tweede elftal, toen kwam ik net terug van een zware kruisbandblessure. Inmiddels speel ik dus in het eerste, maar eerder dit seizoen speelde ik helaas niet in de derby tegen NEO”, aldus de 20-jarige aanvallende middenvelder. Het mag dan zijn eerste derby zijn, maar zenuwachtig is hij – nog – niet. “Maar dat komt nog wel. Ik word er door mensen in het dorp en supporters op de club al over aangesproken, dus het leeft wel heel erg. Dat is supergaaf.”

Ook Ron Spoler, de linksbuiten van NEO, kijkt uit naar het duel. “TVC is de enige ploeg in onze competitie die ook uit Twente komt. Wij hebben in de competitie nog geen periodetitel weten te pakken, dus is het voor ons belangrijk om bij die bovenste plekken te blijven”, aldus de aanvaller. “Wedstrijden van NEO worden altijd wel goed bezocht, maar als het tegen TVC is staan er altijd wat extra mensen langs de lijn. Het is meer dan alleen drie punten en de koppositie”

NEO-trainer Michel Steggink.

 

Op de ranglijst staat TVC ’28 bovenaan. De ploeg van trainer Michiel Mensink staat twee punten los van streekgenoot en concurrent NEO. Beide ploegen wisten hun laatste twee wedstrijden niet te winnen, TVC verloor zelfs van middenmoter Gomos. Die verliespartij heeft de gemoederen alleen maar extra op scherp gezet en het gat tussen de twee clubs verkleind voor het prachtige affiche van aanstaande zondag.

Voor de club uit Tubbergen is het zaak om die bovenste plaats vast te houden en kampioen te worden, maar de vierde divisie komt voor NEO misschien nog wat te vroeg. “De eerste klasse is eigenlijk voor nu een perfecte competitie voor ons. Maar we zijn nu natuurlijk zo dicht bij een historisch resultaat, dan wil je daar ook vol voor gaan. Maar in de vierde divisie zitten clubs die spelers kopen en hun spelers ook veel meer kunnen betalen, dat is voor nu denk ik wat te hoog gegrepen”, aldus NEO-aanvoerder Max Brunninkhuis.

Voor TVC zit die instelling heel anders. Zij zijn wel klaar voor een eventuele promotie naar de vierde divisie. “Wij horen daar denk ik wel thuis. Vooral met deze lichting. Er zitten veel talentvolle jongens in, maar ook een mooie mix met wat ervaren spelers. Ik denk wel dat wij die stap omhoog kunnen maken”, vertelt TVC-middenvelder Jeffrey Huizinga.

 

Ass Trainer Koen Reinerink , 4 Koen Fleer en 8 Jeffrey Huizinga of TVC’28

 

De middenvelder heeft al de nodige kampioenschappen en promoties meegemaakt bij TVC. Huizinga zit al sinds de tijd van de vierde klasse bij de club uit Tubbergen, de promotie zou een mooie laatste stap zijn. “Ik zit natuurlijk in de nadagen van mijn voetbalcarrière, de twijfel om door te gaan zit er al een tijdje in. Maar het lijkt me wel heel mooi om de stap naar de vierde divisie nog te maken.

De clubs komen uit dezelfde regio, maar veel jongens kennen elkaar niet. Bij Max Brunninkhuis zitten er wel ‘TVC-ers’ in de familie, namelijk twee neefjes van hem. “Ik sprak ze vorige week nog op de verjaardag van mijn opa. Zij hebben ook flyers gemaakt voor ‘Super Sunday’, dus het leeft wel heel erg. Dat merkte je toen ook wel, dus dat maakt het extra speciaal.”

Mocht TVC aan het langste eind trekken, dan hoeft Koen Leemhuis zich geen zorgen te maken over de maandagochtend. “Ik had het er toevallig met mijn baas over. Hij gaf akkoord voor een snipperdagje als wij wisten te winnen van NEO.” Dat heeft de jongeling goed geregeld, maar er moet eerst nog gewonnen worden. Aanstaande zondag trappen beide ploegen om 14:00 uur af op sportpark De Grote Moat in Tubbergen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer